Externalització

Grup Zurich tanca amb els sindicats el seu ERO i baixa de 224 persones a 60 els acomiadaments

La companyia externalitza part del seu servei d'assistència a Catalunya per abaratir costos; fet que implicarà que els treballadors afectats perdin al voltant del 20% de salari

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El Grup Zurich i els sindicats han tancat un preacord per externalitzar part de la seva divisió d’atenció al client a Catalunya. L’expedient de regulació d’ocupació (ERO) registrat a ServiAide, filial del Grup Zurich, afectava inicialment 224 persones i les parts han acabat rebaixant la xifra fins a 60 acomiadaments. La resta, segons han coincidit empresa i sindicats, es resituarà o bé en el nou proveïdor del servei o bé en empreses que ja assumeixen un servei externalitzat per la companyia. Els treballadors afectats perdran al voltant del 20% de sou, segons càlculs sindicals.

El Grup Zurich va iniciar el 9 de setembre passat un procés per liquidar part de la seva plantilla del centre de l’Hospitalet de Llobregat  (Barcelona); un dels tres centres d’assistència que té l’entitat a Espanya. L’esmentada externalització va ser plantejada amb l’objectiu principal de reduir costos, ja que l’empresa va justificar que estava pagant salaris que li suposaven «un cost superior a la mitjana del mercat», segons va declarar públicament en un comunicat. «Els afectats que passin a una empresa externa passaran a cobrar entorn de 1.400 euros a uns 1.100 euros», afirma el delegat de CCOO en l’empresa Gregorio Aguirre; partint d’episodis similars en el sector.

Notícies relacionades

Dels 224 acomiadaments inicials, 70 persones seran recol·locades en empreses que ja assumeixen un servei externalitzat pel Grup Zurich i 85 més seran destinades a la nova empresa que assumeixi el servei. El preacord també contempla un paquet de prejubilacions des dels 55 anys amb conveni especial amb la Seguretat Social i el 80% del salari net fins als 63 anys, segons han detallat les parts. Finalment, les 60 persones que l’empresa acabi acomiadant se n’aniran amb una indemnització de 50 dies per any treballat, amb límit de 35 mensualitats.

Aquest preacord està en mans dels advocats de les parts i, tret de contratemps d’última hora, serà ratificat de forma definitiva dimarts que ve. Moment en què la companyia anunciarà el nom del nou proveïdor del servei. Els treballadors, per la seva banda, estan citats aquest dissabte per donar el seu vistiplau o no a les condicions de l’acord.