atur

Valerio afirma que el mercat laboral «està mantenint el tipus»

La ministra d'Ocupació destaca l'objectiu segueix sent «més ocupació i de més qualitat»

valerio

valerio

1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social en funcions, Magdalena Valerio, ha dit que malgrat que ni l’agost ni el setembre solen ser bons mesos, després de l’alça de l’atur en 13.907 persones, «s’està mantenint el tipus», tot i que al ministeri segueixen «preocupats i ocupats» per trobar feina «digna» per als més de tres milions de persones que en continuen demandant.

A les portes de la Junta Electoral de Zona de Guadalajara, on ha anat amb els seus companys del PSOE per registrar de nou la seva candidatura com a diputada al Congrés dels Diputats, la ministra en funcions ha indicat que tot i que ha pujat l’atur «una miqueta», l’any passat per aquestes dates va pujar en 20.000 persones i ha valorat el lleuger creixement de l’afiliació.

«Seguim tenint per objectiu més ocupació i de més qualitat», ha assenyalat després d’afirmar que espera que l’estabilitat política que es pugui generar a partir del 10 de novembre serveixi per caminar en aquest camí.

De la mateixa manera, ha qualificat de positiu el creixement interanual de la protecció per atur en gairebé sis punts, que se situa actualment per sobre del 66%, i ha indicat que per a això hi ha tingut a veure «bastant» la recuperació del subsidi per a persones majors de 52 anys.

D’altra banda, Valerio ha qualificat de «bona notícia» el fet que des del mes de setembre de l’any passat a l’actual hi hagi una mica més de 460.000 persones més afiliades a la Seguretat Social, cosa que representa –ha dit– una pujada del 2,4% que tenint en compte la situació de «refredament de l’economia» no només a Espanya sinó a escala mundial, és «una bona dada».

Notícies relacionades

A més, per a la titular d’Ocupació en funcions, el fet que hi hagi també alguna cosa més de 122.000 persones aturades menys en aquest període és una altra bona dada, com ho és la contractació que s’ha creat amb referència que pràcticament el 96% dels nous contractes hagin sigut a temps complet i el 77% indefinits, pel que ha qualificat les dades interanuals de bons.

Tot i que sota el seu criteri «queda molt camí per recórrer», creu que està millorant l’ocupació i que el que s’està creant és de més qualitat.