reconeixement

L'ONU dona a CaixaBank la màxima qualificació en inversió sostenible

La certificació reconeix el compliment dels principis d'inversió responsable a VidaCaixa i CaixaBank Asset Management

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

Les Nacions Unides (ONU) han atorgat a CaixaBank, a través de VidaCaixa CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible. La institució ha valorat el grau d’implementació dels Principis d’Inversió Responsable (PRI, per les seves sigles en anglès) tant de la companyia d’assegurances gestora de fons de pensions com de la gestora d’actius, i ha atorgat a totes dues una A+ per la seva gestió destacada en Estratègia i Bon Govern.

Els PRI tenen per objectiu sensibilitzar sobre l’impacte que les qüestions ambientals, socials i de bon govern (ESG, per les seves sigles en anglès) tenen en les inversions, així com assessorar els signants sobre com integrar aquests assumptes a les seves estructures d’inversió. Es tracta, en definitiva, d’analitzar les inversions potencials amb criteris que superin la rendibilitat econòmica i de promoure aquestes mateixes qüestions en les entitats destinatàries de la inversió. Els PRI aspiren a construir un sistema econòmicament eficient i financerament sostenible a escala global, que beneficiï el medi ambient i la societat en el seu conjunt.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha destacat que «CaixaBank participa de forma molt activa en el debat internacional per acordar principis d’actuació comuns, entre els quals destaquen els Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides, recentment presentats a Nova York i, per descomptat, els principis per a la inversió responsable».

Gual ha afegit que «l’aplicació de criteris ambientals, socials i de governança a la gestió del nostre negoci és clau per aconseguir una banca responsable que ajudi la societat a fer front als desafiaments ambientals i socials als quals ens enfrontem».

Notícies relacionades

Els Principis d’Inversió Responsable de les Nacions Unides representen el projecte mundial més gran d’impuls de la gestió responsable de les inversions i un referent internacional en aquest àmbit.

En aquest sentit, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha remarcat que «la inversió sostenible o responsable permet gestionar millor els riscos globals i generar rendiments sostenibles a llarg termini».