El pagament de les pensions bat un nou rècord a Espanya

La Seguretat Social va destinar 9.693 milions d'euros, gairebé un 5% més que el setembre del 2018

Una dona gran aguanta el seu moneder mentre treu diners d’un caixer a Barcelona.

Una dona gran aguanta el seu moneder mentre treu diners d’un caixer a Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

La Seguretat Social va destinar el present mes de setembre la xifra rècord de 9.693 milions d’euros  al pagament de les pensions contributives, un 4,96% més que el mateix mes del 2018, segons dades publicades aquest dimarts pelMinisteri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que ha destacat que el creixement de la despesa «s’ha anat moderant» des de l’inici de l’any.

El nombre de pensions va avançar al setembre un 1,18% respecte al mateix mes del 2018, fins a 9.760.229 pensions, nou rècord del sistema.

Tot i que la taxa de creixement interanual del nombre de pensions no és de les més altes dins la sèrie històrica de l’última dècada, ja s’acumulen 44 mesos consecutius de creixements superiors a l’1%.

La pensió mitjana puja un 3,4%

La pensió mitjana de jubilació es va situar a l’inici del present mes en 1.140,7 euros mensuals, gairebé un 3,4% més que el mateix mes del 2018.

Notícies relacionades

Per la seva part, la pensió mitjana del sistema, que comprèn les diferents classes de pensió (jubilació, incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i a favor de familiars) es va situar al setembre en 993,11 euros mensuals, fet que suposa un augment interanual del 3,7%.

La pensió mitjana de viudetat, per la seva banda, ha registrat l’avenç interanual més gran en valors relatius, un 5%, fins als 713,44 euros mensuals, després de la pujada de la base reguladora sobre la qual es calcula aquesta prestació des del 56% al 60%.