Aeroports

El personal de terra d'Iberia desconvoca la vaga a tot Espanya

L'aerolínia torna a asseure's per negociar el nou conveni d'empresa i la UGT suspèn les aturades als aeroports de tot el país

first-a350-900-delivery-to-iberia-ferry-flight-006

first-a350-900-delivery-to-iberia-ferry-flight-006 / PIGEYRE Pascal - Masterfilms

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La reunió de mediació entre Iberia i laUGT ha finalitzat amb acord i el sindicat ha procedit a desconvocar les vuit jornades de vaga previstes per a tots els dilluns del dia 30 de setembre fins al 18 de novembre. Així ho han confirmat des de la central, una vegada han aconseguit tancar amb l’aerolínia, després de més de cinc hores de mediació, fixar una data per a reprendre les negociacions del conveni d’empresa. Aquest va ser precisament interromput unilateralment per la companyia adduint la pressió de les diferents vagues que tinguessin lloc durant l’estiu. La nova data serà el 24 de setembre.

Iberia va anunciar públicament abans d’iniciar-se la reunió que tornava a asseure’s a la mesa de negociació per mirar d’acordar amb els sindicats un nou conveni d’empresa. Així ho va transmetre mitjançant un comunicat públic al matí d’aquest dijous, de cara a aplanar el camí perquè la UGT finalment desconvocarà les vuit jornades de vaga entre el personal de terra d’Iberia de tots els aeroports d’Espanya. Una cosa que, després de més de cinc hores de negociació, ha passat. La represa de les negociacions també evita una possible convocatòria de vaga a tots els aeròdroms on Iberia té presència per part d’altres forces sindicals. Cosa que encara estava molt verda.

La pressió a Iberia per desactivar el conflicte laboral que ha arrossegat tot l’estiu i que li ha valgut diverses jornades d’aturades, amb l’aeroport de Barcelona com el més combatiu, també li ha arribat des d’altres aerolínies. Minuts abans de l’anunci d’Iberia, Vueling ha fet públic el seu malestar amb l’aerolínia, a causa dels efectes sobre els seus vols de l’enquistat conflicte laboral. De fet, Vueling ha comunicat que està estudiant assumir el seu propi servei de ‘handling’ per no patir les interferències de, per exemple, conflictes laborals on no pot intervenir directament. 

Sense novetats al Prat

Notícies relacionades

La desconvocatòria de la vaga convocada per la UGT a nivell estatal no ha tingut cap efecte sobre la prevista pel personal de terra de l’aerolínia al Prat per al pont de la Mercè. Aquesta es manté, sense mediacions d’última hora previstes, i tindrà lloc els pròxims 21, 22, 23 i 24 de setembre.

«Ara entenem perquè es van aixecar de la taula en l’anterior mediació. Ja els va bé que Vueling assumeixi la gestió del seu ‘handling’ i així seran ells els que han de bregar amb els conflicte laborals», reflexionen fonts del comitè d’empresa del personal de terra d’Iberia.