Segons Randstad

Més de 275.000 treballadors s'han escaquejat alguna vegada de la feina, fins al març

El nombre d'empleats que no treballaran i no ho justifiquen es redueix un 0,03% respecte a l'any anterior

MOTOR AIRBAG Production Volkswagen Tiguan. Installation of the car doors at the assembly line.

MOTOR AIRBAG Production Volkswagen Tiguan. Installation of the car doors at the assembly line. / Volkswagen AG

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Un total de 276.968 treballadors a Espanya no es van personar en el seu lloc de treball i tampoc ho va justificar almenys una vegada durant els tres primers mesos d’aquest 2019. Així ho recull un informe de Randstad, publicat aquest dimecres partint de dades de l’INE i que reflecteix que l’absentisme injustificat a Espanya ha disminuït una dècima en el primer trimestre d’aquest any respecte al mateix període de l’anterior; sent una conducta duta a terme per l’1,7% dels assalariats.

La consulta Randstad xifra en 452,1 milions d’hores les que es van deixar de treballar a Espanya fruit de l’absentisme laboral. No obstant, la gran majoria les realitzen treballadors que no es van presentar en el seu lloc de treball per un motiu justificat. Dels 1.047.368 treballadors que no van anar a treballar com a mínim un dia durant els tres primers mesos d’aquest any, tres de cada quatre ho van poder justificar amb una baixa per incapacitat temporal.

Els bascos, els més absentistes

Per territoris, els que més s’absenten del seu lloc de treball sense justificar són els bascos, ja que dels 802.600 assalariats que estaven actius entre el gener i el març del 2019, el 2,7% van practicar com a mínim una vegada en l’esmentat període l’escaqueig no justificat. Els empleats de Castella i Lleó (2,4%) i els aragonesos (2,3%) van completar el ‘top 3’. 

Notícies relacionades

Catalunya, no obstant i tenint en compte el seu elevat pes demogràfic i laboral en el conjunt d’Espanya, va ser la comunitat autònoma amb més absentistes sense baixa acreditada, un total de 51.587. I les regions que menor absentisme injustificat van concentrar van ser Madrid (1,3%) i Cantàbria (1,3%).

Els fabricants de cotxes, els més absentistes

Per sectors, els treballadors que es dediquen a la fabricació de vehicles de motor van ser els que van concentrar una taxa d’absència injustificada més elevada del lloc de treball; concretament ho van practicar un 3,8%. Al contrari, els professionals de la indústria del cuir i el calçat van ser els que menys es van escaquejar (0,4%).