sector financer

L'entrada de les grans tecnològiques a la banca preocupa el Banc d'Espanya

La subgovernadora assegura que suposen «notables riscos» que podrien tenir «caràcter sistèmic»

rosas44501400 margarita delgado subgobernadora banco de espana190321162808

rosas44501400 margarita delgado subgobernadora banco de espana190321162808

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar

La irrupció de les empreses tecnològiques en l’activitat financera ha sigut presentada com una oportunitat única per augmentar la competència i la inclusió financera. Però també suposa importants reptes per l’enorme poder de mercat de les grans tecnològiques (‘bigtech’) com ara Google, Amazon i Facebook, segons ha destacat aquest dimecres el Banc d’Espanya.

«Les autoritats som conscients delsbeneficis  que les ‘bigtech’ podrien reportar en termes de modernització i desenvolupament del sistema financer. No obstant, hi hapreocupació derivada de l’entrada d’aquests agents en l’espai financer, als quals les autoritats hauríem de donar resposta», ha advertit la subgovernadora, Margarita Delgado. 

Notícies relacionades

En unes jornades financeres de ‘L’Economista’, la número dos del supervisor ha destacat la necessitat de donar una resposta global a aquest fenomen, ja que la capacitat d’actuació de les autoritats nacionals és limitada. «Es tracta d’un fenomen que presenta dues cares, d’una banda pot contribuir a ampliar l’oferta de serveis financers, millorant tant la innovació com els nivells d’accés; de l’altra, té notables riscos, que poden fins i tot arribar a tenir un caràcter sistèmic», ha insistit.

Delgado s’ha esplaiat particularment respecte a Libra, la moneda virtual que Facebook ha anunciat que traurà. «En el cas específic de Libra, les potencials conseqüències són de tal magnitud que hem de mantenir tota mena de cauteles mentre hi hagi algun dubte», ha defensat.