Aeroports

El personal de terra d'Iberia convoca una vaga a tot Espanya

La UGT registra aturades cada dilluns des del dia 30 de setembre fins al 18 de novembre

huelga-iberia

huelga-iberia

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El personal de terra d’Iberia compleix la seva amenaça i inicia una vaga a tots els centres de treball de la companyia a Espanya. El sindicat UGT ha registrat aquest matí les aturades que se celebraran cada dilluns des del 30 de setembre fins al 18 de novembre, segons ha informat en un comunicat la central. Una vaga que se suma a la convocatòria d’aturades per part del personal de terra del Prat pel pont de la Mercè.

El motiu de les aturades és la decisió de l’empresa de suspendre les negociacions del nou conveni col·lectiu per als treballadors del ‘handling’. Segons apunta el sindicat, vençut el termini que UGT va donar a Iberia –en comunicació oficial, el passat 9 de setembre– per «restablir i finalitzar immediatament» la negociació del conveni i «davant de la falta de resposta» de la companyia, el sindicat ha decidit registrar les aturades. No obstant, sindicats i empresa hauran de veure’s les cares al Servei d’Intermediació i Arbitratge (SIMA) com a pas previ a la convocatòria oficial de vaga, i si no hi ha acord entre les parts, llavors sí que es farien efectives les aturades. 

Notícies relacionades

La UGT es queixa que al’anterior conveni els sindicats van firmar «reduccions salarials i en les condicions dels treballadors» a fi de mantenir «la subsistència d’Iberia i de totes les seves línies de negoci». Una situació que s’ha revertit gràcies a xifres rècord de beneficis, de puntualitat i de volum de treball en totes les àrees, per la qual cosa els sindicats reclamen també una millora de les condicions laborals.

Així, la central –que ha registrat sola les aturades– situa la resta d’organitzacions sindicals amb representació en la companyia pertanyent al grup IAG que s’afegeixin a aquesta vaga.