segons l'ism
L'activitat manufacturera dels EUA es contreu per primera vegada des del 2016
L'indicador s'ha situat en el 49,1% des del 51,2% del mes anterior

zentauroepp1874560 a worker walks past a row of the new duratec v 6 engines han190903170558 /
L’activitat del sector manufacturer dels EUA va experimentar a l’agost la seva primera contracció des del gener del 2016, segons la dada publicada per l’Institut de Gestió de l’Oferta (ISM), que es va situar en el 49,1% des del 51,2% del mes anterior.
L’indicador corresponent a les noves comandes va baixar el 47,2% des del 50,8% del juliol, mentre que la dada de producció va retrocedir fins al 49,5%, davant el 50,8% del mes anterior. Per la seva banda, l’indicador d’ocupació va empitjorar fins al 47,4% des del 51,7% de la lectura del juliol i la dada de preus es va situar en el 46%, un increment de nou dècimes en relació amb el 45,1% del juliol.
"Els enquestats van expressar una mica més de preocupació per les turbulències comercials entre els Estats Units i la Xina", va declarar Timothy Fiore, president de l’ISM, que va apuntar que els participants en la consulta van notar ajustaments aen la cadena de subministrament com a resultat del trasllat de fàbriques des de la Xina.
Una lectura de l’indicador ISM superior al 50% implica que el sector registra una expansió de l’activitat, mentre que una lectura inferior a aquest llindar representa una contracció de l’activitat.
En aquest sentit, segons un informe del Consell Empresarial Xinès i Nord-Americà, del qual formen part més de 200 empreses, incloses multinacionals com Apple, Amazon, The Walt Disney Company o Walmart, el 13% de les empreses nord-americanes amb presència a la Xina han abandonat el país o planegen fer-ho, després de la recrudescència de la guerra comercial entre les dues economies més potents del món. D’aquesta manera, el 3% de les empreses nord-americanes que operen a la Xina retornaran als EUA, mentre que un 10% abandonarà totalment o parcialment el gegant asiàtic per traslladar-se a un altre país.
Aquest percentatge resulta lleugerament superior al que es registrar el 2018, quan el 10% d’empreses nord-americanes a la Xina va decidir mudar-se a una altra localització. En concret, el 4% va decidir retornar als EUA i un 6% va buscar un altre país com a destií de les seves operacions.
Notícies relacionadesD’altra banda, el 17% de les empreses nord-americanes a la Xina van expressar la intenció de reduir les seves inversions al país, davant el 8% que va respondre així a l’enquesta del 2018.
El 23 d’agost, en un nou capítol en l’escalada de tensions entre els EUA i la Xina, el president nord-americà, Donald Trump, instava les multinacionals nord-americanes a abandonar la Xina i traslladar les seves fàbriques als EUA.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic