MERCATS

La borsa del 2 de setembre

L'Ibex 35 tanca gairebé pla (+0,3%) i manté els 8.800 punts

1
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35 va tancar la sessió d’aquest dilluns amb un lleuger ascens del 0,03%, fet que va portar a l’índex selectiu a situar-se en els 8.815 enters. La festivitat del Dia del Treball als Estats Units va marcar una jornada amb escasses referències i falta d’activitat. El temor de l’efecte de la guerra aranzelària entre la Xina i els EUA continua marcant els mercats de renda variable. 

El tancament de Wall Street es va produir després que aquest cap de setmana es comencés a aplicar la pujada dels aranzels a les importacions de la Xina en un escenari marcat per la treva en la guerra comercial entre les dues potències, a l’espera de la publicació de l’informe d’ocupació dels Estats Units divendres que ve.

Els inversors van conèixer la setmana passada que la producció de les fàbriques espanyoles va registrar a l’agost el seu deteriorament més gran des del maig del 2013, mentre que l’activitat manufacturera del Regne Unit es va enfonsar a mínims des del 2012 com a conseqüència de la incertesa relacionada amb el 'brexit' i la guerra aranzelària.

Notícies relacionades

Els valors amb més bon comportament de la jornada van ser Mediaset (+3,61%), Viscofán (+2,59%), Acerinox (+1,67%), Ferrovial (+1,46%) i Repsol (+1,46%). En el costat contrari es van situar Ence (-4,93%), Bankia (-4,33%), Meliá (-2,8%), Banc Sabadell (-2,67%), CaixaBank (-2,23%) i ArcelorMittal (-1,7%).

El preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, es va situar en 58,4 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI) es va col·locar en els 54,6 dòlars. Finalment, la cotització de l’euro davant el dòlar es mantenia en 1,0964 bitllets verds, mentre que la prima de risc espanyola s’acostava als 82 punts bàsics, amb l’interès exigit al bo a deu anys en el 0,115%.

Temes:

Ibex 35 Borsa