Conflicte laboral

Iberia no firma la 'treva' i hi haurà vaga el cap de setmana a l'aeroport de Barcelona

Els sindicats, que havien aixecat la convocatòria, es veuen forçats a seguir endavant amb l'aturada

reunion de mediacion entre iberia y el personal de tierra del prat en el departament de treball / periodico

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Gir d’última hora a les oficines del Departament de Treball de la Generalitat. El personal de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona sí que anirà finalment a la vaga aquest cap de setmana. Els representants dels treballadors, malgrat haver anunciat pels volts de les dues de la tarda la desconvocatòria de les aturades mitjançant un comunicat, s’han aixecat finalment de la taula de negociació sense la firma de la ‘treva’ que havien anticipat. 

Fonts del comitè de vaga consultades afirmen que l’empresa s’ha resistit finalment a posar per escrit els compromisos que els havien manifestat verbalment durant la mediació amb la plana major de la Conselleria de Treball. El principi d’acord que els sindicats havien pactat amb Iberia per desconvocar les aturades, en “una demostració de responsabilitat”, com havien qualificat, s’ha trencat. És per això que, en el dia d’avui, continuen registrades les 48 hores de vaga a l’aeroport del Prat per al divendres 30 i el dissabte 31. 

Notícies relacionades

L’alternativa que havia proposat el Departament de Treball per desencallar un conflicte que feia més d’un mes que estava enquistat, amb dos caps de setmana d’aturades pel mig, ha consistit en una comissió de seguiment a tres bandes (empresa, sindicats i Treball) per continuar negociant possibles mecanismes per reduir els elevats índexs de temporalitat que denuncien des del comitè d’empresa.

Sense descartar noves reunions que puguin cancel·lar, aquesta vegada de manera definitiva i per escrit, els dos dies de vaga convocats, els sindicats desconfien de la paraula d’Iberia i mantenen les aturades.