AEROPORT DEL PRAT

Vueling precancel·la 112 vols aquest cap de setmana a BCN per la vaga d'Iberia

La companyia ha informat als usuaris afectats que el seu vol pot presentar incidències

49234054 60

49234054 60

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Vueling ha activat ja el pla per fer front a la vaga convocada vaga  aquest cap de setmana pelpersonal de terra d’Iberia. A falta de saber si prosperen les negociacions d’última hora per trobar una solució al conflicte, la companyia ha precancel·lat un total de 112 vols amb destinació o origen l’aeroport de Barcelona-el Prat.

Els vols encara no estan cancel·lats definitivament, però sí que s’ha activat ja el pla per fer front al conflicte. Així, s’han identificat els vols, i informat als clients afectats que el seu vol pot ser cancel·lat. Se’ls dona l’opció d’un reembors o un canvi, i en cas de cancel·lació definitiva, rebran una altra comunicació anunciant aquest fet, segons han explicat fonts de la firma.

El nombre de cancel·lacions és similar a les que es van fer per les aturades al juliol i es reparteixen en 46 vols dissabte 24 d’agost i 66 diumenge 25. Els serveis mínims dictats són també molt semblants a la vaga de finals de juliol.

En total, es calcula que són uns 18.000 usuaris els afectats.

Vaga

La plantilla d’Iberia Barcelona és de 2.500 treballadors, que s’encarreguen de la facturació, l’embarcament, la càrrega i descàrrega, l’assistència i el manteniment als avions, i donen serveis a una vintena de companyies, entre les quals, Vueling.

Notícies relacionades

També han convocat aturades divendres 30 i dissabte 31 d’agost, i demanen convertir els treballadors temporals en fixos, acabar amb la falta de personal, i l’excés de càrregues de treball i l’abús de les hores extraordinàries, entre altres demandes.

Aquest dimecres s’està desenvolupant des de les 11.000 una reunió de mediació entre els treballadors i la direcció de l’empresa per intentar desencallar el conflicte i evitar la vaga.