24 i 25 d'agost

Fracassa la mediació d'Iberia i hi haurà vaga a l'aeroport de Barcelona

Sindicats i empresa no aconsegueixen arribar a un acord i les aturades previstes per al dissabte 24 i el diumenge 25 segueixen endavant

49234073 60

49234073 60

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La mediació entre els representants d’Iberia i del personal de terra de l’aeroport de Barcelona ha fracassat i les parts no han aconseguit arribar a un acord. Hi haurà vaga aquest cap de setmana, una altra vegada, al Prat. Les negociacions convocades amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat han finalitzat aquest dijous, després de gairebé set hores de reunions, sense aconseguir acostar les actituds.

Aquest cap de setmana, dissabte 24 i diumenge 25 d’agost, els 2.700 treballadors del servei d’assistència a terra o 'handling' d’Iberia estan cridats a noves jornades d’aturades. Ja van anar a la vaga el 27 i el 28 de juliol i estan convocats de nou els dies 30 i 31 d’agost (igual com els seus companys de Madrid-Barajas) si el conflicte continua enquistat després de les protestes previstes per a aquest cap de setmana.

Notícies relacionades

Les actituds entre les parts no s’han mogut i a Iberia se li està enquistant aquest conflicte. La companyia considera que la transformació de contractes eventuals, gairebé 1.000 en la plantilla del Prat, segons xifres sindicals, a fixos s’ha de negociar en el marc del conveni estatal. I el comitè d’empresa considera les condicions de particular temporalitat de la plantilla de Barcelona, que treballa el doble d’hores eventuals que la de Madrid, amb un trànsit similar, s’han de discutir amb el comitè d’empresa de Barcelona.

Mateix guió que en les passades mediacions que han desencadenat en el mateix resultat, malgrat els intents dels equips mediadors del Departament de Treball.