TECNOLOGIA

Els EUA concediran a Huawei una altra pròrroga de tres mesos abans d'aplicar sancions

La firma podrà continuar actualitzant els seus telèfons amb Android

afp 1hh69t

afp 1hh69t / FRED DUFOUR (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Comerç dels Estats Units estendrà el termini de l’indult concedit a la companyia Huawei i a 68 de les seves filials no nord-americanes –que autoritza el fabricant xinès a dur a terme certes activitats necessàries per al manteniment de les operacions de xarxes existents i per al suport de serveis mòbils existents– durant tres mesos més. Així ho ha avançat la premsa nord-americana i ho ha confirmat el secretari de Comerç, Will Ross, aquest dilluns.

Així, la "llicència general temporal" serà estesa per 90 dies més. Aquesta pròrroga renovaria aquest acord que expira aquest 19 d’agost i permetria a l’empresa xinesa mantenir les xarxes de telecomunicacions existents i oferir actualitzacions de ‘software’ als telèfons Huawei.

La situació entorn d’aquesta llicència s’ha convertit en una peça clau de negociació per als Estats Units en les seves relacions comercials amb la Xina. Encara així, la decisió de continuar o no amb l’indult de Huawei podria canviar abans de la data límit dilluns que ve.

S’espera que el president nord-americà, Donald Trump, i el president xinès, Xi Jinping, parlin sobre Huawei aquest cap de setmana. La companyia xinesa té prohibit comprar peces i components provinents dels Estats Units per fabricar nous productes sense l’aprovació prèvia del Govern nord-americà.

Notícies relacionades

El Govern dels Estats Units va incloure en la seva llista negra Huawei al·legant que la companyia xinesa estava involucrada en activitats que podrien perjudicar la seguretat nacional o els interessos de la política exterior del país.

Els Estats Units consideren que els ‘smartphones’ o telèfons intel·ligents podrien ser utilitzats per la Xina per espiar els nord-americans, acusacions que la companyia ha negat en repetides ocasions.