PROTESTA INDEFINIDA

Normalitat a l'aeroport de Barcelona el segon dia de vaga de vigilants

El temps d'espera als controls de seguretat tant a la T-1 com a la T-2 és fluid

Per l'aeroport passaran aquest dissabte uns 160.000 passatgers, 25.000 menys que divendres

10/08/2019 Filtro de seguridad en la T1 del Aeropuerto de Barcelona

10/08/2019 Filtro de seguridad en la T1 del Aeropuerto de Barcelona / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La segona jornada de vaga indefinida delsvigilants de seguretat de l’aeroport de Barcelona-el Prat ha arrencat aquest dissabte amb normalitat, sense aglomeracions als controls d’accés a les zones d’embarcament. Ara per ara, l’accés dels passatgers és fluid, amb un temps d’espera a les cues delscontrols de seguretat de només cinc minuts, com un dissabte normal d’agost, segons fonts de les autoritats aeroportuàries.

Aquest dissabte, per l’aeroport de el Prat passaran uns 160.000 passatgers, 25.000 menys que ahir, pel que s’espera que, més enllà de les fluctuacions puntuals del volum de persones que s’acostin als accessos, no hi hagi més complicacions ni a la T-1 ni a la T-2.

De fet,l’antelació  dels viatgers i el compliment dels serveis mínims van permetre que la primera jornada de vaga dels vigilants de l’aeroport de el Prat transcorregués amb normalitat, amb cues que no van superar els 40 minuts als accessos a la zonad’embarcament.

Notícies relacionades

La plantilla de Trablisa, l’empresa que des del 2018 s’encarrega dels controls de seguretat de el Prat, va decidir aquesta setmana per àmplia majoria anar a la vaga per exigir millores salarials i laborals després de fracassar les reunions de mediació entre empresa i sindicats.

Des de les 00:00 hores d’aquest divendres, els prop de 500 empleats de Trablisa estaven cridats a secundar una vaga de 24 hores i amb caràcter indefinit, la segona aturada que viu l’aeroport barceloní en menys de dues setmanes, després de la protesta que va protagonitzar a finals de juliol el personal de terra d’Iberia.