CONFLICTE A L'AEROPORT

Els vigilants del Prat amenacen amb una vaga de zel si no reben propostes

El comitè denuncia en un comunicat la inacció dels polítics

zentauroepp49379357 huelga prat190809083201

zentauroepp49379357 huelga prat190809083201 / JoanCortadellas

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Els treballadors de Trablisa encarregats dels filtres de seguretatal’aeroport de Barcelona i que es troben en vaga indefinida amenacend’endurir la protestasi ni l’empresa ni el Govern realitzen gestos. “¿Quin interès tenen, deixant-nos com a única solució real de protesta, la realització d’una vaga de zel (cosa que no hem fet), perjudicant així als viatgers?”, es pregunta el comitè de vaga en un comunicat.

La vaga indefinida va començar ahir, però els serveis mínims del 90% han fet que la situació en els controls sigui de relativa normalitat, amb més cues de l’habitual, però sense superar la mitja hora d’espera per als clients.

El comitè, en una nota, assegura que fins al moment han complert la seva promesa “que el personal de seguretat dels filtres de viatgers treballarà respectant l’abusiu 90% de serveis mínims i no perjudicarà els viatgers de cap manera, cosa que es pot apreciar diàriament”. 

“No per la demostrada implicació professional, hem de deixar de reivindicar els nostres drets laborals i econòmics”, afirma el comitè, que agrega que Trablisa “no fa altra cosa que mentir-nos i enganyar-nos, amb la implicació de tots els organismes estatals”.

Per això, en aquests moments, pregunten als polítics “com és que cap fa res per posar remei al conflicte” (el Govern ha descartat el laude) i “quin interès real existeix per perjudicar els viatgers especialment a Barcelona, on es fan més vagues per les deficiències de tot tipus en els diferents sectors, fent veure que els dolents són sempre els vaguistes i no les empreses?”. “¿Realment hem d’arribar a prendre mesures que perjudiquen tercers si volem que s’atenguin les nostres reclamacions, perjudicant a més la seguretat de l’aeroport?”, es pregunten.

Notícies relacionades

A més, denuncien “que s’utilitzi la Guàrdia Civil en un conflicte laboral perquè exerceixin pressió sobre els treballadors”. 

Per tot això, emplaça els implicats a realitzar algun tipus de proposta abans d’“actualitzar” la situació.