ATURADA INDEFINIDA AL PRAT

Testimonis de la vaga indefinida a l'aeroport de Barcelona: «Això d'avui no és res»

La tranquil·litat i el bon ritme de pas pels controls de seguretat marquen les primeres hores de l'aturada

pasajeras

pasajeras

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La vaga indefinida de vigilants de l’aeroport de Barcelona, convocada en plena època de vacances d’agost, ha començat sense gairebé incidències. La tranquil·litat i el bon ritme de pas pelscontrols de seguretat marquen aquest divendres les primeres hores d’aquesta aturada. “Això d’avui no és res”, afirmen Maria Jesús i Maria Teresa, recordant la vaga de fa dos estius. Totes dues han anat amb dues hores i mitja de marge a l’aeroport per acompanyar els seus fills, que agafen un vol cap al Vietnam. Fa dos anys també els va agafar la vaga i en aquesta ocasió van haver d’anar-hi amb molt més temps d’antelació. 

La vaga de fa dos anys va ser caòtica. Amb els mateixos serveis mínims dictats que per a aquesta aturada (del 90%), les cues per accedir a les terminals van ser immanejables per una suposada vaga de zel dels vigilants d’Eulen presents. Finalment, només es va aconseguir alleugerir les esperes quan, dies després, es va reforçar la presència de la Guàrdia Civil per evitar la protesta encoberta.

Notícies relacionades

Anar a l’aeroport amb temps és un dels consells d’Aena als viatgers per minimitzar els efectes de la vaga i garantir que podran agafar els seus vols. Molts passatgers han seguit aquesta recomanació. Com la María, que torna a Mèxic. El seu vol surt a les 14.20 hores, però ella ja és a l’aeroport a les 09.00 hores. Espera que l’aerolínia obri el taulell per facturar la maleta i poder passar tot seguit el control de seguretat.

No amb tanta antelació ha arribat a l’aeroport una família britànica. S’han presentat una hora abans del previst després de rebre un avís de la seva companyia, British Airways, que hi havia vaga de vigilants.