MEDIACIÓ FRACASSADA

Els vigilants del Prat mantenen la vaga de divendres després de fracassar la mediació

El comitè sotmetrà a votació demà l'última proposta de l'empresa, que consideren insuficient

zentauroepp49356533 trablisa190807135532

zentauroepp49356533 trablisa190807135532 / Pilar Tomas

1
Es llegeix en minuts
J. M. B.

La vaga de vigilants de seguretat a l’Aeroport de Barcelona-el Prat es manté. La mediació duta a terme entre el Departament de Treball de la Generalitat, l’empresa Trablisa i els treballadors ha acabat sense acord, per la qual cosa es manté la convocatòria de vaga indefinida i de 24 hores a partir d’aquest divendres.

La companyia ha presentat en la reunió una nova oferta als treballadors, però aquests l’han considerat insuficient. Malgrat això, portaran aquesta proposta a una assemblea que se celebrarà demà dijous, la vigília de l’inici de la vaga. No obstant, fonts del comitè han assegurat que la proposta és similar a la que ja se’ls va fer “al febrer”, per la qual cosa tot apunta que la vaga es durà a terme.

Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga, ha explicat a l'acabar la reunió –que ha durat unes quatre hores– que l’empresa ha anat a la mediació “sense voluntat de negociar” i que només ha acceptat una de les 10 reivindicacions plantejades pels treballadors: la que fa referència al cobrament d’un plus en la nòmina.

El Govern ha decretat uns serveis mínims del 90% per a aquesta aturada dels serveis de seguretat i vigilància a l’aeroport del Prat, uns serveis mínims que el comitè d’empresa ha considerat “abusius” ja que “no respecten el dret de vaga”.

Giménez també ha avisat que no poden garantir que es cobreixin els serveis mínims del 90%, ja que hi ha molts empleats que estan de baixa o de vacances. “Però intentarem complir la llei”, ha remarcat.

Conveni

Per la seva part, a la sortida de la reunió, la directora de Recursos Humans de Trablisa, Pilar Albacete, ha reconegut que l’empresa “no pot assumir” les peticions econòmiques del comitè de vaga, però sí que ha pogut presentar propostes “de caràcter operatiu”, tal com havia acordat fer en una altra reunió celebrada la setmana passada.

Notícies relacionades

Albacete ha reiterat que l’empresa està complint el conveni col·lectiu, i ha criticat que el comitè de vaga “s’ha enrocat” en les qüestions econòmiques.

Trablisa ha demanat als seus empleats que “tinguin en compte l’esforç de l’empresa” i que abandonin la convocatòria de vaga i tornin a la via negociadora, per “no perjudicar els treballadors ni els usuaris de l’Aeroport de Barcelona”.