pagaments mòbils

Bizum preveu fer el salt internacional el 2020

N26 aprofitarà per oferir Bizum als seus clients alemanys i ING «no descarta res»

jcortadellas35812011 bizum161006145113

jcortadellas35812011 bizum161006145113

2
Es llegeix en minuts

Bizum, la solució de pagament per mòbil de la banca espanyola, té plans de fer el salt internacional el 2020 per començar a oferir els seus serveis a usuaris amb comptes bancaris estrangers.

Segons ha traslladat a Europa Press el responsable de Desenvolupament de Negoci de Bizum, Fernando Rodríguez, la plataforma ja està treballant amb almenys una ‘start-up’ europea per desenvolupar-ne la interoperabilitat l’any que ve. Bizum és el projecte conjunt de la banca espanyola que permet pagaments mòbils en temps real entre usuaris, siguin clients del banc que siguin. Actualment compta amb 3,5 milions d’usuaris i el seu objectiu és arribar als sis milions al final del 2019.

La plataforma compta amb la col·laboració de les patronals bancàries AEB, CECA i UNACC i un total de 26 entitats financeres són accionistes de la companyia propietària del servei. La seva solució tecnològica es basa en la col·laboració de les principals infraestructures de pagaments nacionals (Iberpay, Redsys i Cecabank) i, tot i que ara només permet fer pagaments entre usuaris amb IBAN espanyol, té la intenció de fusionar la seva tecnologia amb la d’una altra solució de pagaments europea que li permeti fer el salt internacional.

“Bizum està en col·laboració amb altres solucions similars a Europa per oferir, possiblement a partir de l’any que ve, pagaments còmodes, ràpids i segurs, independentment del país on sigui el compte de l’usuari, gràcies a la interoperabilitat europea en pagaments immediats”, ha assenyalat el responsable de Desenvolupament de Negoci de Bizum.

Des de la plataforma de pagaments també asseguren estar “sempre oberts” a buscar nous acords de col·laboració amb entitats financeres amb fitxa bancària espanyola per estendre el seu servei als usuaris.

Notícies relacionades

Una entitat que espera que Bizum faci el salt internacional per poder oferir els seus serveis a Alemanya és el banc mòbil N26. Tot i que actualment tampoc disposa del servei a Espanya, el director general de l’entitat al país, Francisco Sierra, ha confirmat que fa temps que explora la possibilitat d’incorporar N26 a la xarxa de Bizum, tant per als clients espanyols com per a la resta d’usuaris europeus, especialment els d’Alemanya, país d’origen del banc.

“Per a N26, ara que ja oferim l’IBAN espanyol, Bizum és el següent pas natural per adaptar el nostre producte a les necessitats dels clients espanyols i esperem poder fer-ho aviat”, ha explicat Sierra a Europa Press. D’aquest salt també podria beneficiar-se ING, banc d’origen holandès el conseller delegat del qual, César González Bueno, ha avançat en diverses ocasions que l’entitat s’unirà a la xarxa de Bizum “molt aviat”. Respecte de la possibilitat d’oferir el servei als seus clients en altres països quan la interoperabilitat sigui efectiva, un portaveu d’ING va assenyalar que la relació amb Bizum és “fluida” i que no es descarta res.