Competència

La CNMC investiga Acciona, ACS, OHL, Sacyr i nou empreses més per un possible càrtel

El regulador investiga el repartiment de licitacions en la conservació i explotació de la xarxa de carreteres de l'Estat

zentauroepp4382064 sta cristina d aro   operacion retorno  escalonada en girona171015143442

zentauroepp4382064 sta cristina d aro operacion retorno escalonada en girona171015143442 / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) ha posat el focus en les empreses que es dediquen a la conservació i l’explotació de les carreteres espanyoles per si és un possible cas de càrtel. Acciona, ACS, OHL i Sacyr, entre un conjunt de 13 empreses, podrien haver-se repartit licitacions del Ministeri de Foment, obstruint així la competència. Per això, el regulador ha obert un expedient sancionador per investigar aquests fets i actuar en conseqüència.

Segons explica en un comunicat l’organisme que presideix José María Marín Quemada, la CNMC va inspeccionar entre els dies 17 i 20 de desembre del 2018 les seus d’Elsamex, Ferrovial Servicios i la seva filial Ferroser Infraestructuras, Aceinsa Movilidad i Audeca. Amb la informació recollida d’aquestes investigacions ha obert aquest expedient a un total de 13 empreses.

Notícies relacionades

En concret, la CNMC investigaAcciona  Mantenimiento de Infraestructuras i la seva matriu, Acciona; Aceinsa Movilidad; Alvac; Api Movilidad i la seva matriu, ACS; Asfaltos y Construcciones Elsan i la seva matriu, OHL; Audeca i la seva matriu, ElecnorElsamex; Ferroser Infraestructuras i la seva matriu, Ferrovial; Innovia Coptalia i la seva matriu, Copcisa Corp; Mantenimiento de Infraestructuras i la seva matriu, FCC; SA de Obras y Servicios CopansaSeñalizaciones Villar; Sacyr Conservación i la seva matriu, Sacyr.

Segons afegeix el regulador, l’obertura d’aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació, sinó que dona inici a un període màxim de 18 mesos per instruir l’expedient i dur a terme la seva resolució. La investigació dels càrtels és una de les prioritats d’actuació de la CNMC com a autoritat nacional de la competència, "per les conseqüències sobre els consumidors i sobre el correcte funcionament dels mercats que poden comportar".