energia renovable

Comença l'acoblament de les turbines del projecte WindFloat Atlantic a Ferrol

Es tracta de la turbina més gran que s'ha instal·lat mai en una plataforma flotant, que s'ubicarà 20 quilòmetres mar endins

plataforma flotante car 1200

plataforma flotante car 1200

1
Es llegeix en minuts

L’acoblament de la primera turbina del projecte Windfloat Atlantic a la seva plataforma flotant ha començat al port exterior de Ferrol. És la turbina més gran que s’ha instal·lat fins ara en una plataforma flotant.

El projecte pertany al consorci Windplus, que és propietat conjuntad’EDP  Renováveis (54,4%), ENGIE (25%), Repsol (19,4%) i Principle Power Inc. (1,2%).

Les tasques de fabricació transferència de càrrega en el marc d’aquest primer projecte WindFloat es van dur a terme amb èxit la setmana passada a Fene, i la plataforma ha quedat ancorada al moll del port de Ferrol, on es començarà a instal·lar la turbina eòlica.

L’acoblament tindrà lloc durant les pròximes setmanes de cara a preparar les operacions que es faran al mar i que estan previstes per a finals d’estiu, quan l’estructura flotant marxarà cap a la seva destinació final a la costa de Viana do Castelo (Portugal).

Les tres turbines eòliques que conformen el parc eòlic estaran muntades sobre plataformes flotants ancorades al llit marí i dotaran el complex amb una capacitat instal·lada total de 25 MW, l’equivalent a l’energia que consumeixen 60.000 llars durant un any.

Aquesta tecnologia també inclou grans avantatges que la fan més accessible i econòmica, com el seu acoblament en sec (al port) mitjançant grues estàndard situades a terra i la utilització de mètodes comuns de transport marítim, com remolcadors, en lloc de recórrer a vaixells d’instal·lació ‘offshore’, que presenten un cost elevat.

El projecte WindFloat Atlantic s’està desenvolupant amb l’enginyeria capdavantera dePrinciple Power, que permet la instal·lació de plataformes flotants en aigües profundes —inaccessibles fins ara—, on es poden aprofitar

Notícies relacionades

recursos eòlics importants. El parc eòlic se situarà a 20 quilòmetres de la costa de Viana do Castelo i a un calat de 100 metres de profunditat.