QUADRO MACROECONÒMIC

Espanya revisarà a l'alça les previsions de creixement

El Govern socialista adaptarà els seus càlculs als de Brussel·les, que va millorar en dues dècimes les perspectives

zentauroepp49012077 calvio190711092638

zentauroepp49012077 calvio190711092638 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra d’Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño, ha anunciat aquest dijous que el Govern revisarà a l’alça la previsió de creixement del PIB per a aquest any, situada actualment en el 2,2%, en el pròxim quadro macroeconòmic.

Calviño, en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, no ha precisat en quantes dècimes s’elevarà la previsió, tot i que sí que ha dit que es farà "en línia" amb les revisions realitzades per altres organismes.

"La tendència i la previsió és revisar a l’alça", ha apuntat la ministra, que ha recordat que aquest dimecres la Comissió Europea va revisar dues dècimes a l’alça, fins al 2,3%, la seva previsió de creixement per a Espanya el 2019.

Notícies relacionades

Sobre els plans del Govern socialista sobre la reforma laboral del 2012, la ministra ha demanat "mirar cap al futur" i no dedicar "tota l’energia política a teixir i desteixir" reformes.

"Revertir la reforma laboral no millorarà les condicions laborals dels nois que estan treballant per a Deliveroo o Glovo", ha dit la ministra, que ha remarcat que el que es necessita és un Estatut dels Treballadors per al segle XXI.