adquisició

Kaneka llança una opa per controlar la catalana AB-Biotics

La firma japonesa vol aconseguir el 60,24% del capital que encara no posseeix i valora la companyia en 62 milions

1
Es llegeix en minuts

Kaneka Europe Holding Company ha llançat una oferta pública voluntària d’adquisició d’accions (OPA) pel

100% del capital social de la catalana AB-Biotics, excloent-ne les accions que ja posseïa, cosa que valora

en 63 milions d’euros.

Aquesta companyia japonesa actualment és l’accionista més gran de la companyia, amb el 39,76% del capital d’AB-Biotics, i per això l’opa es destina al 60,24% del capital social restant.

L’oferta es dirigeix a un total de 7.583.025 accions d’AB-Biotics, amb una valoració de 5 euros per acció, xifra que suposa una prima del 19% sobre la cotització mitjana dels últims sis mesos. En aquest sentit, l’opa està valorada en 37,91 milions d’euros pel capital que encara no té Kaneka.

L’objectiu de Kaneka és promoure l’exclusió de la negociació de les accions d’AB-Biotics del Mercat Alternatiu Borsari (MAB) en el qual cotitza des del 2010. Des dels 3,9 euros per títol a principis del febrer del 2019, fins als actuals 4,98 euros, implica una revalorització del 300% en els últims 15 mesos.

Notícies relacionades

El termini d’acceptació de l’oferta comença a comptar des d’avui i venç el divendres 16 d’agost del 2019. Kaneka té per objectiu aconseguir el control de la societat, contribuir que es desenvolupi millor, aconseguir la seva consolidació dins del grup Kaneka amb vincles més arrelats entre les dues societats, millorant sinergies amb polítiques internes més eficients, així com promoure l’exclusió de les accions d’AB-Biotics del MAB. 

Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, fundadors, directors executius, i accionistes significatius de la societat, amb un 8,92% cada un (els segons després de Kaneka), donen suport a aquesta oferta i recolzen excloure les accions de cotització.