MUDANÇA

Dyson, l'inventor dels aspiradors, compra l'àtic més car de Singapur després de marxar del Regne Unit

L'inventor, de 72 anys, ferri defensor del 'brexit', trasllada el seu negoci a l'illa asiàtica

El superàtic té gairebé 2.000 metres quadrats i ocupa tres plantes de l'edifici més alt de la ciutat

zentauroepp49009066 james dyson reina190710095958

zentauroepp49009066 james dyson reina190710095958 / POOL New

2
Es llegeix en minuts
Agencias

L’inventor i multimilionari britànic James Dyson, de 72 anys, ha comprat per 48 milions d’euros l’àtic més car de Singapur, després de canviar l’oficina central del seu grup des del Regne Unit al país asiàtic. El seu negoci d’electrodomèstics, famós pel seu aspirador sense bossa, assecadors de mans i purificadors d’aire, va anunciar al gener la mudança de la seva seu al Regne Unit a Singapur, per ser més a prop dels mercats asiàtics.

La companyia, que està guanyant impuls a l’Àsia, planeja fabricar un automòbil elèctric d’aquí a dos anys, lluny del Regne Unit, si finalment abandona la UE. L’empresari, defensor del 'brexit', ha comprat un àtic de 1.960 metres quadrats, segons va informar el 'Business Times'. 

Aquest luxós apartament a la Residència Wallich, amb un ascensor privat, ocupa els tres pisos superiors d’una torre de 64 pisos al districte de negocis. El més alt de la ciutat, 290 metres d’altura, ofereix una gran vista panoràmica. L’apartament té cinc habitacions, cadascuna amb el seu propi bany, un jardí i una terrassa amb vistes al pis 62, segons un fullet que presenta la propietat en venda. L’apartament del centre té cinc habitacions, un celler amb 600 ampolles, piscina, jacuzzi i un jardí privat.

La Torre Guoco.

L’àtic es troba a la part superior de l’edifici més alt de Singapur: Tanjong Pagar Center, construït pel desenvolupador GuocoLand Ltd. Abans de la seva presentació, el preu de venda més alt per al "bungalou al cel" va assolir els 89 milions d’euros el 2017, el més car de Singapur. Dyson ha comprat la propietat per 48 milions d’euros.

Una illa que atreu els superrics

"Donada la decisió d’ubicar les oficines centrals a Singapur i el creixent enfocament del negoci de la companyia a la regió, per descomptat, James Dyson hi va comprar una propietat", va dir un portaveu de Dyson, sense donar més detalls de la compra. Dyson és un dels empresaris més coneguts de la Gran Bretanya, que va crear una companyia multimilionària a partir de la idea que un cicló podria acumular pols a la llar millor que una bossa tapada. Singapur és una illa de gran estabilitat que atreu els superrics dels seus veïns menys desenvolupats del sud-est asiàtic, així com els milionaris de la Xina continental.

Notícies relacionades

La ciutat va intensificar les restriccions de propietat l’any passat després que es registrés un augment anual del 9,1% en els preus de les vivendes i com els promotors van pagar quantitats rècord per comprar terres. Els estrangers ara han de pagar impostos de més del 20% per comprar propietats segons les noves regles, però els ciutadans i residents permanents paguen impostos molt més baixos.

"Des del principi, el comprador sempre havia de ser estranger", va dir Leong Boon Hoe, de List Sotheby’s International Realty, una de les agències que comercialitza l’àtic. "És un lloc per poder mostrar la teva riquesa", va afegir. 

Temes:

Singapur