previsions

L'OCDE aprecia símptomes de debilitament de l'economia espanyola

L'organisme destaca la desacceleració que afecta també Alemanya i Itàlia

ba4a6032

ba4a6032 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

El ritme de creixement de l’economia espanyola s’està debilitant, segons ha advertit l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), en línia amb les perspectives de desacceleració detectades per als EUA i l’eurozona, incloent-hi Alemanya Itàlia, mentre que per a l’economia del conjunt del club de països desenvolupats anticipa una "estabilització".

"L’índex compost d’indicadors líders (CLI) per a Espanya apunta a una disminució de l’impuls de creixement", va explicar a Europa Press un portaveu de l’OCDE, després que l’última lectura de la dada mostrés una caiguda, la dissetena consecutiva, fins als 99,04 punts des dels 99,15 del mes anterior, el seu pitjor resultat des de l’agost del 2013.

La caiguda de 0,11 punts d’aquest indicador CLI, que anticipa punts d’inflexió de la tendència de l’activitat econòmica en una període de sis a nou mesos, coincideix amb l’empitjorament de la mitjana de la zona euro, que es va situar en 99,06 punts al maig, davant dels 99,17 d’abril.

França guanya impuls

Entre les economies més grans de l’euro, només França va oferir símptomes d’un impuls de creixement estable, amb una lectura del CLI de 99,13 punts, davant dels 99,18 del mes anterior, mentre que a Itàlia l’indicador va retrocedir a 98,88 des de 99,03, i a Alemanya va caure a 98,88 punts, davant els 99,04 del mes anterior, resultant en els dos casos en un debilitament de l’impuls de creixement.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’economia dels EUA també ofereix símptomes de fatiga, amb un empitjorament de la dada CLI a 98,84 punts des dels 98,96 d’abril, mentre al Japó es van detectar signes d’estabilització, amb una lectura de 99,33 punts, davant els 99,40 d’abril.

En el conjunt de l’OCDE, l’indicador va registrar una caiguda mensual de 0,05 punts, fins a 99,03, cosa que es tradueix en una "estabilització de l’impuls de creixement".