El Regne Unit multarà British Airways pel robatori de dades dels seus clients

L'aerolínia serà sancionada amb més de 204 milions d'euros

47457633 59

47457633 59 / FABRICE COFFRINI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oficina del Comissionat d’Informació del Regne Unit (ICO, per les seves sigles en anglès) ha comunicat a British Airways, pertanyent al hòlding IAG, la seva intenció de multar-la amb 183,39 milions de lliures (uns 204,6 milions d’euros) per la sostracció de dades de clients des de la pàgina web de l’aerolínia.

Segons ha comunicat IAG a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la multa proposada per l’autoritat britànica de Protecció de Dades equival a l’1,5% dels ingressos globals de British Airways en l’exercici 2017.

El president i conseller delegat de l’aerolínia britànica, Alex Cruz, ha mostrat la seva "sorpresa" i "decepció" per la proposta inicial de l’ICO, mentre el conseller delegat d’IAG, Willie Walsh, ha anunciat que British Airways efectuarà les al·legacions pertinents davant de l’ICO en relació amb la sanció proposada.

"Tenim la intenció d’adoptar totes les mesures necessàries per defensar vigorosament la posició de l’aerolínia, incloent-hi qualsevol apel·lació que consideri necessària", ha afegit Walsh.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Cruz ha destacat que la companyia va respondre ràpidament al robatori de dades dels seus clients, "sense trobar evidència de frau o activitat fraudulenta en els comptes relacionats amb la sostracció".

"Demanem disculpes als nostres clients per qualsevol inconvenient que aquesta situació els hagi pogut causar", ha assenyalat el president i conseller delegat de British Airways.