energia

Endesa invertirà 675 milions fins al 2022 a Catalunya

L'elèctrica reforçarà la xarxa a totes les comarques per augmentar la qualitat del subministrament

A man walks under the logo of Spanish power company Endesa at their headquarters in Madrid, Spain, April 26, 2016. REUTERS/Andrea Comas

A man walks under the logo of Spanish power company Endesa at their headquarters in Madrid, Spain, April 26, 2016. REUTERS/Andrea Comas / ANDREA COMAS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Endesa invertirà a Catalunya en els pròxims tres anys (2020-2022) un total de 675 milions d’euros bruts per millorar les seves infraestructures. L’objectiu és desenvolupar i reforçar la xarxa elèctrica d’alta, mitjana i baixa tensió a totes les comarques on opera la companyia per consolidar i incrementar la qualitat del subministrament elèctric als seus més de 4,4 milions de clients repartits per tot el territori. Per establir aquests plans d’inversió s’han fet diverses hipòtesis, entre les quals es poden citar l’estimació de l’evolució de la demanda i el volum i la ubicació dels nous subministraments.

Entre les 645 actuacions previstes per a aquest trienni es poden identificar tres eixos d’actuació principals. D’una banda, la renovació i millora de la xarxa d’alta, mitjana i baixa tensió que té l’objectiu de fer-la més resilient davant d’eventuals incidències, principalment de factors meteorològics extrems. Aquesta línia de treball es concreta en diverses actuacions.

Un parell d’exemples serien l’estesa de noves línies que n’interconnectin unes amb les altres de manera que, en cas que una falli, es pugui garantir el subministrament elèctric als clients per alguna altra via. Això és el que es coneix com l’ampliació de l’estructura mallada de la xarxa.

Substitució de cables

La substitució de cable convencional per cable trenat n’és un altre exemple. Aquest fet representa una reducció important de les mesures i de l’amplitud física de la línia alhora que la fa més resistent, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes.

Notícies relacionades

Aquestes actuacions s’estendran de manera més intensiva a la província de Lleida (per a la qual es destinaran 5 milions d’euros), així com a la ciutat de Barcelona (on està previst renovar fins a 60 quilòmetres de xarxa subterrània).

En aquest àmbit també destaquen inversions específiques de 7,2 milions d’euros en l’adequació de les línies aèries de distribució elèctrica per a la reducció del risc d’impacte o electrocució d’avifauna i de 8 milions en la renovació tecnològica dels parcs de mitjana tensió a les subestacions d’alta/mitja tensió.

Temes:

Endesa Energia