Reconeixement

Pimec premia EL PERIÓDICO per la seva tasca periodística en temes econòmics

La patronal de la petita i mitjana empresa catalana celebra la seva edició número 32 dels «Premis Pimes»

pimec / periodico

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La patronal de la petita i mitjana empresa catalana Pimec ha guardonat EL PERIÓDICO DE CATALUNYA amb el premi al "Millor treball periodístic" del 2019 en l’edició número 32 delsPremis Pimes. Altres empreses com Munich, LC Paper o Kivinon Logistica també han rebut el reconeixement de la patronal en un concurs en què s’han postulat 59 companyies. La gala ha comptat amb la presència d’una àmplia desfilada d’autoritats, com el president de la Generalitat, Quim Torra; la ministra d’Indústria, Reyes Maroto; el president del Parlament, Roger Torrent; o l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre d’altres.

El president de la patronal, Josep González, ha aprofitat el seu discurs per destacar els “bons ritmes de creixement” de l’economia catalana, tot i que ha destacat l’estancament dels salaris, el dèficit d’inversions en fibra òptica en els polígons catalans o la falta de consens entorn de la formació professional (FP), com alguns dels grans reptes pendents. González ha rebutjat els "mals auguris" expressats per "una part de l’empresariat català" recentment a la reunió del Cercle d’Economia a Sitges i ha insistit a fer una crida a les empreses que van traslladar les seves seus socials a fora de Catalunya en els moments de més intensitat del procés, tot i que ha desestimat que les autoritats els hagin de posar facilitats, "ja que no serien enteses per les que es van quedar".

El president Torra ha agraït el recolzament del president de Pimec i ha enviat un encàrrec al Cercle d’Economia, afirmant que aquest dilluns “m’assec a casa, entre empresaris que treballen pel país”. El màxim mandatari de la Generalitat ha destacat dades positives en clau interna, com la perspectiva de finalitzar el 2019 per sota del 10% de la taxa d’atur, tot i que també en clau externa, assenyalant l’augment de les exportacions catalanes fora d’Espanya, per sobre del 75% del total. Torra ha demanat als empresaris que estiguin a favor del dret a l’autodeterminació per poder regular qüestions que actualment són competència exclusiva del Govern central, com el preu de l’electricitat o infraestructures com el corredor Mediterrani.

En una tònica contraposada, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha insistit durant el seu discurs en la importància dels "grans consensos" i el treball coordinat de les diferents administracions públiques i els actors socials per a la bonança econòmica del país. Un missatge velat que ha explicitat al final de la seva ponència, demanant als partits independentistes amb representació al Congrés que no bloquegin la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern. Partint d’aquesta cooperació la ministra ha instat els representants assistents a treballar conjuntament cap a "la modernització del nostre model productiu", per donar resposta a tres grans desafiaments: la "digitalització", la reconversió cap a una producció de "baixes emissions" i cap a la "internacionalització de les empreses", segons ha desglossat.

La recent reelegida alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït a les pimes barcelonines la seva contribució a l’economia de la capital catalana, "malgrat les inestabilitats que encara arrosseguem". També ha posat de relleu les polítiques posades en marxa durant el seu anterior mandat per alimentar l’esmentat creixement. Introduir criteris de contractació per afavorir l’entrada de les pimes, la divisió per lots de determinats serveis o el pagament obligatori a 30 dies a proveïdors com a condició per treballar amb l’administració han sigut algunes de les esmentades; el que ha suposat l’increment del 13% del nombre d’empreses participants en la mateixa, segons ha citat l’alcaldessa.

16 jurats i 10 premis

El jurat de Pimec, compost per 16 personalitats del món empresarial, polític i periodístic, ha reconegut la tasca periodística d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA en matèria econòmica, que, entre d’altres, "l’ha mantingut com una de les capçaleres de referència del país durant aquestes quatre dècades". També ha premiat l’aposta "pel lideratge en femení i la igualtat de gènere", plasmada en la recent incorporació de la nova directora, Anna Cristeto; la primera dona en dirigir EL PERIÓDICO i la segona en posar-se al capdavant d’un diari generalista a tot Espanya.

Notícies relacionades

En l’àmbit internacional, el fabricant de sabatilles Munich, fundat el 1939 a Barcelona, ha sigut guardonat amb el premi Diplocat a la diplomàcia empresarial. El programa ReWine, que consisteix a reutilitzar les ampolles de vidre al sector vinícola, ha guanyat per a la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero) el premi "Reconeixement al comerç". El fundador de Twister Box, Ramon Martínez, ha sigut premiat amb el "Reconeixement a la segona oportunitat empresarial", mentre que l’emprenedor Pau Sarsanedas, de GPA Innova, ha guanyat el "Pimec Jove".

La patronal de la petita i mitjana empresa catalana ha premiat la sostenibilitat i la qualitat en el treball de LC Paper (fundada el 1881 a Besalú, La Garrotxa) amb el "Valors d’Empresa" i la proposta de foment de la llengua catalana que fa Agro Foods al llarg de tot el seu procés productiu. I el guardó per mida d’empresa a la companyia més competitiva se l’han emportat Santea Products en la categoria microempresa, Ceres Roura en la categoria petita empresa i Kivnon Logística en la categoria mitjana empresa. 

Temes:

Empreses