REESTRUCTURACIÓ

Deutsche Bank ultima la creació d'un banc dolent amb 50.000 milions en actius

També planeja el tancament de les activitats de 'trading' fora d'Europa

FILE PHOTO - The headquarters of Germany’s Deutsche Bank is photographed early evening in Frankfurt, Germany, January 26, 2016.   REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

FILE PHOTO - The headquarters of Germany’s Deutsche Bank is photographed early evening in Frankfurt, Germany, January 26, 2016. REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo / KAI PFAFFENBACH (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Deutsche Bank, el banc més grand’Alemanya, estudia crear un ‘banc dolent’ en el context de la profunda remodelació de les seves activitats d’intermediació, que podria resultar en el tancament del seu negoci de trading fora d’Europa, i que suposaria segregar fins a 50.000 milions d’euros en actius no estratègics, segons indica 'Financial Times', que apunta que el pla podria fer-se públic el pròxim mes de juliol, coincidint amb la presentació dels comptes del primer semestre de l’entitat.

En aquest sentit, des del banc alemany van explicar que "Deutsche Bank està treballant en mesures per accelerar la seva transformació, per millorar la seva rendibilitat de forma sostenible", afegint que s’actualitzarà els públics interessats, "si és requerit i quan ho sigui".

Segons les fonts consultades pel rotatiu, el pla per a la creació d’una unitat d’actius no estratègics, nom amb què se cita internament el potencial ‘banc dolent’, implica una dràstica reducció o fins i tot el tancament de les activitats de ‘trading’ fora d’Europa, tot i que la decisió final encara no ha sigut adoptada pel banc.

Així mateix, l’escala de l’ajustament encara no està definida completament i la xifra d’actius transferits oscil·laria entre un mínim de 30.000 milions d’euros i la més probable d’entre 40.000 i 50.000 milions, la qual cosa equivaldria fins i tot a un 14% del balanç de l’entitat.

"Les retallades han de ser radicals", va indicar un alt representant del banc sense identificar pel diari.

Algunes persones amb coneixement del pla van informar que la nova unitat comprendria principalment actius no estratègics i seria diferent del seu anterior ‘banc dolent’, que contenia molts de més actius ‘tòxics’ i amb pèrdues.

Les accions de Deutsche Bank es revaloritzaven un 2,04% a la Borsa de Frankfurt aquest dilluns, fins a un preu de 6,15 euros, després que el passat 3 de juny tanqués per primera vegada en la seva història per sota de 6 euros.

Notícies relacionades

Deutsche Bank va obtenir un benefici net atribuïble de 178 milions d’euros en el primer trimestre del 2019, un increment del 48,3% en comparació amb els seus guanys en el mateix període de l’any anterior, mentre que la seva xifra de negoci entre el gener i el març va registrar un retrocés del 8,9%, fins a 6.351 milions d’euros.

El passat 25 d’abril, Deutsche Bank i Commerzbank van donar per acabades les converses entre les dues entitats amb vista a una eventual fusió dels dos bancs comercials més grans d’Alemanya al considerar que l’operació no anava en interès dels accionistes ni d’altres parts interessades.

Temes:

Deutsche Bank