INVERSIÓ

La CNMV dona via lliure a l'OPA d'Investindustrial sobre Natra, amb dos avals per 158,31 milions

Els accionistes de Natra, molts minoritaris a Catalunya, rebran en efectiu un euro per acció i 1.000 per cada obligació

natracacao

natracacao

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat l’oferta pública d’adquisició (OPA) d’accions voluntària de World Confectionery Group, societat controlada pel fons Investindustrial, sobre la totalitat d’accions i obligacions convertibles de Natra, amb dos avals per 158,31 milions atorgats per Investec Bank. En concret, l’oferta es dirigeix al 100% del capital de Natra, compost per 152.555.280 accions, i a les 5.759 obligacions convertibles en circulació (la relació de conversió és de 1.000 accions per obligació). Els titulars de les accions de Natra, un "ampli número a Catalunya", segons fonts de la companyia, rebran en efectiu un euro per acció i 1.000 euros per cada obligació convertible. La CNMV confirma que el preu ofert compleix les regles del preu equitatiu per a les ofertes d’exclusió de negociació. 

Natra és la principal processadora de cacau en gra a Espanya, responsable del 40% de la molta que es fa al país. És el subministrador habitual de xocolata de les firmes de distribució. El 75% de la seva producció es ven a l’estranger. Natra va obtenir en el primer trimestre de l’any un benefici net de 5,4 milions d’euros, davant els dos milions del mateix període de l’any anterior. Té instal·lacions al municipi valencià de Quart de Poblet. Investindustrial és un grup d’inversió molt diversificat la inversió més coneguda del qual a Espanya és el parc Port Aventura

Investindustrial ofereix ara un euro per cada acció de Natra, davant els 0,90 euros anteriors, i 1.000 euros per cada acció convertible, en contrast amb els 900 euros inicials, tot això pagable íntegrament en efectiu. L’efectivitat de l’oferta està condicionada a la seva acceptació per un nombre mínim de 91.164.000 accions (59,76% del capital) i, així mateix, que la mateixa sigui acceptada, en referència a totes les accions de les quals són titulars (que en conjunt representen l’esmentat percentatge del 59,76% del capital) per Banco Sabadell, Deutsche Bank, Kington i Sherston, entitats amb les quals l’oferent ha firmat un acord en què s’han compromès irrevocablement a vendre.

Notícies relacionades

El termini d’acceptació serà de 29 dies naturals a partir del dia hàbil borsari següent a la publicació del primer anunci amb les dades essencials de l’oferta, i també s'acabarà en dia hàbil borsari. Investindustrial ha anunciat que exigirà la venda forçosa si es compleixen els requisits per fer-ho. En cas contrari, promourà l’exclusió acollint-se a una de les excepcions d’oferta d’exclusió de l’article onze del Reial Decret d’OPA. Els dos casos suposen l’exclusió de negociació de les accions i obligacions convertibles de Natra.

El vistiplau de la CNMV a l’OPA d’Investindustrial sobre Natra es produeix un dia després que la companyia advertís de l’impacte del 'Brexit' i de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina en els seus comptes i expressés els seus dubtes sobre el compliment futur del seu Pla Estratègic 2019-2023, en resposta a un requeriment de l’organisme supervisor.

Temes:

Empreses