BOICOT COMERCIAL

Facebook suspèn la preinstal·lació de les seves aplicacions en mòbils Huawei

Guiyang  China   26 05 2019 - A man takes a picture of the Huawei booth during Big Data Expo in Guiyang  Guizhou province  China  26 May 2019  The expo on big data opened on 26 May  incudes major Chinese companies and focuses on the latest innovations in technology and its applications  Guizhou province set up China s first big data pilot zone which has attracted companies such as Apple  Qualcomm  Huawei  Tencent  Alibaba and Foxconn   Abierto  EFE EPA ALEKSANDAR PLAVEVSKI

Guiyang China 26 05 2019 - A man takes a picture of the Huawei booth during Big Data Expo in Guiyang Guizhou province China 26 May 2019 The expo on big data opened on 26 May incudes major Chinese companies and focuses on the latest innovations in technology and its applications Guizhou province set up China s first big data pilot zone which has attracted companies such as Apple Qualcomm Huawei Tencent Alibaba and Foxconn Abierto EFE EPA ALEKSANDAR PLAVEVSKI / ALEKSANDAR PLAVEVSKI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Facebook ha suspès el subministrament de 'software' per a la preinstal·lació d’aplicacions de la companyia –Facebook, Instagram i WhatsApp– en dispositiusde Huawei  a causa del veto del Govern dels EUA a la marca xinesa, segons van confirmar a Efe fonts del sector. Els telèfons mòbils a partir d’ara no tindran preinstal·lades aquestes aplicacions, tot i que els usuaris se les poden continuar descarregant al Google Play "sense cap problema", han assenyalat fonts de Huawei.

La incògnita és què passarà quan Huawei deixi de tenir accés a la botiga d’aplicacions mòbils de Google en el cas que s’apliqui el veto de l’Executiu nord-americà a la firma xinesa. El Govern de Donald Trump va anunciar el passat 20 de maig un període transitori de tres mesos pel qual aixecava temporalment el veto a Huawei i a les seves empreses filials per preparar una transició sense presència del gegant tecnològic xinès. 

A partir del 19 d’agost, les empreses nord-americanes no podran subministrar components a la marca xinesa Huawei, per decisió del Govern de Donald Trump. El passat 15 de maig, Trump va firmar una ordre executiva en la qual declarava una emergència nacional per amenaces contra la tecnologia nord-americana.

Notícies relacionades

L’ordre prohibeix l’ús d’equips de telecomunicacions fabricats per companyies considerades com una amenaça per a la seguretat nacional, així com el subministrament de components o 'software' per a les firmes considerades sospitoses, com és el cas de Huawei. La República Popular de la Xina ha qualificat l’atac a Huawei de "veto unileteral".