Nova normativa

Treball afirma que encara no hi ha hagut cap sanció pel registre de jornada

La secretària d'Estat d'Ocupació, Yolanda Valdeolivas, insisteix que Inspecció de Treball està actuant amb "rigor", però també amb "flexibilitat"

registro-jornada

registro-jornada

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Inspecció de Treball encara no ha imposat ni una sola sanció a una empresa per incomplir la nova normativa del registre de jornada. Almenys des del Ministeri de Treball no tenen constància d’això, tal com ha afirmat aquest dimarts la secretària d’Estat d’Ocupació, Yolanda Valdeolivas, en roda de premsa. La norma que obliga les companyies a portar un registre efectiu de l’horari real dels seus empleats està en vigor des de fa una mica més de dues setmanes, des del 12 de maig passat. 

La 'policia laboral’ de la Seguretat Social des del 12 de maig passat que actua amb "rigor", però, al seu torn, amb "flexibilitat" en l’esmentada matèria, cosa que "no és incompatible", segons ha defensat Valdeolivas. La secretària d’Estat ha insistit que la via que han d’explorar les empreses és la de la negociació col·lectiva amb els representants dels treballadors i que, mentre donin fe d’això davant d’Inspecció, poden estar tranquil·les. L’esperit de la norma "mai ha sigut de caràcter recaptatori", ha declarat Valdeolivas; en relació amb un dels arguments que se’ls va retreure des de determinats àmbits del món empresarial després de l’aprovació de la nova normativa.