comicis empresarials

Crous: «S'ha expressat clarament voluntat de canvi a la Cambra"

El candidat, que no ha aconseguit vocalia en les eleccions a l'organisme empresarial, es mostra disposat a col·laborar amb els guanyadors

zentauroepp46929404 enric crous premios empresa del ao de el periodico190211225638

zentauroepp46929404 enric crous premios empresa del ao de el periodico190211225638 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exconseller delegat de Damm i Cacacolat i candidat a la presidència de la Cambra de BarcelonaEnric Crous, ha afirmat que en les eleccions a l’organisme cameral "s’ha expressat clarament una voluntat de canvi. No és la que volíem, però és voluntat de canvi". Crous ha aconseguit només 4 vocalies de les 40 que estaven subjectes a sufragi universal i ni tan sols ha aconseguit la seva per l’epígraf pel qual es presentava.

A més de felicitar les candidatures promogudes per l’Assemblea Nacional Catalana  (ANC), l’Assemblea Nacional Catalana ANCCrous, que comptava amb el recolzament del ‘lobby’ Femcat, ha assegurat que la seva candidatura, que es va unificar amb la del fundador de Numintec, José María Torres, avalat per la patronal Pimec; era "una plataforma per a empreses". Els candidats de l’ANC, en canvi, han aportat "sentiments", i contra "això és difícil lluitar", ha remarcat.

L’empresari, que descarta impugnar els resultats, ha dit que amb els seus escons es mostren disposats a col·laborar amb els guanyadors. L’ANC ha aconseguit 32 dels 40 escons en lliça. De tota manera, Joan Font, de Bonpreu, s’afegeix a aquest col·lectiu, tot i que també formava part de la candidatura Crous-Torres. Ha reconegut, de tota manera, que "el cens era fatal" i votar i saber concretament a qui o què es vota "és difícil".

Encara que s’ha duplicat la participació, fins al 4,1%, amb 17.224 vots emesos, aquesta continua sent baixa. De tota manera, en els comicis del 2010, després de determinar-ho els tribunals, els vots vàlids només van representar el 0,20% del cens.

Al seu torn, hi ha 955 vots que no es van comptabilitzar perquè no complien per complet la normativa sobre vot electrònic, segons fonts pròximes al procés. La junta electoral central, presidida per la secretària general d’Emprea, Marta Felip, també decidirà els que es comptabilitzen i els que no una vegada fetes les comprovacions corresponents. En aquesta sessió de dilluns, a més es donaran els resultats definitius i es resoldran les tres impugnacions presentades pel sistema de vot electrònic.

Notícies relacionades

A mitjans de juny, quan s’hagi constituït tot el ple (60 membres), amb les 14 empreses que aporten 75.000 euros a l’any i els sis vocals de les patronals Pimec i Foment, es procedirà a elegir la presidència i el comitè executiu de 12 membres, que és el que realment té el control.