24 febr 2020

Anar al contingut

EL COST DE LA VIDA

L'IPC puja dues dècimes a l'abril, fins a l'1,5%

L'organisme estadístic ha atribuït el repunt de la taxa interanual a l'encariment dels paquets turístics

L'IPC puja dues dècimes a l'abril, fins a l'1,5%

ALBERT BERTRAN

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 1% l’abril en relació amb el mes anterior i va elevar dues dècimes la seva taxa interanual, fins a l’1,5%, el seu tercer repunt consecutiu i el seu nivell més alt des del mes de novembre passat, segons l’indicador avançat publicat aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). 

L’organisme estadístic ha atribuït el repunt de la taxa interanual de l’IPC a l’encariment dels paquets turístics per Setmana Santa, davant el descens de preus que van experimentar el mateix mes del 2018.

La taxa interanual de l’abril és la 32a taxa positiva que encadena l’IPC interanual i implica que els preus són avui un 1,5% superiors als de fa un any.

Amb la dada d’abril, l’IPC suma sis mesos consecutius amb taxes interanuals inferiors al 2%.

El quart mes del 2019, l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa interanual en l’1,6%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l’IPCA pujarà tres dècimes respecte al mes anterior.

En termes mensuals, l’IPC va avançar un 1% l’abril, la seva pujada més gran aquest mes des del 2017, quan els preus també van augmentar un 1%. Per la seva part, la variació mensual de l’indicador avançat de l’IPCA es va situar l’abril en l’1,1%.

L’INE publicarà les dades definitives de l’IPC d’abril el 14 de maig.

Temes: IPC