10 jul 2020

Anar al contingut

transacció

El Sabadell tanca la venda del 80% de Solvia per 241 milions

Intrum Holding Spain, la compradora, podria incrementar en 40 milions la valoració si es compleix l'evolució de determinades línies de negoci

El Sabadell tanca la venda del 80% de Solvia per 241 milions

Banc Sabadell ha tancat la venda del 80% del capital de la seva immobiliària Solvia a Intrum Holding Spain (abans Lindorff Holding Spain) per 241 milions d’euros, ha comunicat avui l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El preu fixat parteix d’una valoració del capital total de Solvia de 300 milions i es podrà incrementar en un import màxim de 40 milions si es compleixen una sèrie de condicions lligades a l’evolució de determinades línies de negoci de Solvia.

Segons Banc Sabadell, l’operació li ha proporcionat una plusvàlua de 138 milions i un impacte positiu en la ràtio de capital de màxima qualitat ("Common Equity Tier 1") de 15 punts bàsics.

La transacció, avançada per aquest diari, s’ha tancat després que l’entitat bancària hagi aconseguit les autoritzacions pertinents.

Banc Sabadell va anunciar la venda del 80% de Solvia a Intrum el desembre passat i s’esperava que l’operació es tanqués en el segon trimestre d’aquest any.

Segons ha indicat el director general regional d’Intrum per a Iberia i l’Amèrica Llatina, Alejandro Zurbano, Solvia serà una contribució molt positiva a llarg termini per al negoci a Espanya.

En aquest sentit, ha apuntat que amb el tancament d’aquesta operació, Intrum amplia el perímetre de la seva relació comercial amb el Banc Sabadell, enfortint la col·laboració entre les dues companyies. Solvia, proveïdor de serveis immobiliaris a Espanya, compta entre els seus actius sota gestió amb hipoteques residencials, préstecs corporatius i per a pimes, immobles comercials, crèdits garantits i no garantits i carteres de béns immobles (REU).