RETRIBUCIÓ

La justícia reconeix el dret a cobrar augments salarials i triennis durant la baixa

Els funcionaris han de percebre la nòmina corresponent malgrat la incapacitat temporal

icoy19171425 juzgados161010173949

icoy19171425 juzgados161010173949

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó ha reconegut el dret delsfuncionaris  cobrar els increments retributius contemplats en la llei de pressupostos i els triennis que els empleats públics generin durant les seves baixes mèdiques.

Així ho assenyala CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) en una nota, en la qual explica que ha aconseguit una segona victòria judicial amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó. S’afegeix a una altra del Tribunal Superior de Galícia que "consolida doctrina judicial sobre aquest tipus de situacions".

En la segona sentència del dia 5 d’abril del 2019, es reconeix a una funcionària de Justícia el seu dret a percebre en la nòmina la quantitat corresponent al trienni perfeccionat i l’increment retributiu, tot i que es trobi en una situació d’incapacitat temporal (IT).

La recurrent va estar de baixa per malaltia des del 22 d’octubre del 2015 fins al 4 d’octubre del 2016 després d’una intervenció quirúrgica i posterior ingrés hospitalari, derivat d’una tumoració. I durant tota la seva baixa va complir el novè trienni en l’Administració, tot i quel’import no li va ser abonat.

A més, la funcionària tampoc va percebre la pujada de sou, triennis i resta de retribucions complementàries, fixada en un 1% en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2016 per al personal del sector públic.

L’anterior sentència sobre aquest mateix tema, datada del 14 de novembre del 2016 i del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, també va reconèixer aquest dret a un funcionari del Cos d’Ajudants d’Institucions Penitenciàries.

Notícies relacionades

La resolució de la sentència va determinar que el trienni és una retribució que té per finalitat compensar el funcionari per la seva prestació continuada de serveis i que no pot quedar afectada per una situació episòdica i eventual.

A més, es va indicar que es pot entendre que durant la baixa no es percebi la quantitat corresponent al trienni perfeccionat, però que no existeix cap norma que impedeixi que el funcionari tingui dret als retards que corresponguin una vegada rebi l’alta mèdica.

Temes:

Funcionaris