Ocupació

Més de 50 currículums enviats a l'any però segueixen a l'atur

Un estudi d'Adecco i Infoempleo assenyala que el 45,6% dels aturats es postula a un mínim de 50 llocs de treball a l'any

desempleo

desempleo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Malgrat que l’economia espanyola acumula 66 mesos consecutius reduint, en termes interanuals, les cues del’atur, encara hi continua havent una capa d’aturats que no aconsegueixen reenganxar-se o iniciar-se en el mercat laboral. Un estudid’Adecco  Infoempleo assenyala que gairebé la meitat dels 3.255.084 aturats que hi havia al març a Espanya es postulen de mitjana a un mínim de 50 llocs de treball a l’any. I el principal motiu que argüeixen per explicar perquè no aconsegueixen trobar feina és l’edat.

L’informe de les consultores es basa en enquestes a 4.728 aturats, un 45,6% dels quals afirmen que envien un mínim de 50 currículums a l’any.L’atur de llarga durada és una situació en la qual es trobaven, al tancament del 2018, segons dades de l’última EPA, un total de 1.325.836 persones; de les quals el 66% feia més de dos anys que estaven sense feina.

Notícies relacionades

Segons l’informe d’Adecco i Infoempleo, quan els enquestats són interrogats pel motiu pel qual creuen que no van rebre respostes als seus currículums o no van ser finalment seleccionats, el 51,6% responen que van ser rebutjats per la seva edat. L’excés de competència, en un context en el qual les taxes d’atur ronden el 15% de la població activa, és el segon motiu argüit, concretament pel 32,2%. El 26,7% dels enquestats, per la seva banda, van considerar que la falta d’experiència és el que més els perjudica.

L’efecte desànim, és a dir, l’abandonament de la recerca d’una ocupació malgrat estar encara en edat de treballar i ateses les magres expectatives o el fracàs continu, no és una opció per al 59% dels enquestats. Aquests afirmen que no rebutjarien cap oferta d’ocupació. Una altra dada que deixa l’informe és que en el supòsit que la persona aturada tingués dret a percebre una prestació d’atur durant els següents sis mesos i li oferissin una feina amb un salari idèntic i de la mateixa durada, set de cada 10 acceptarien la feina.