05 juny 2020

Anar al contingut

GEGANT TECNOLÒGIC

Huawei va elevar els beneficis un 25% el 2018, fins als 7.863 milions malgrat la pressió dels EUA

Huawei va elevar els beneficis un 25% el 2018, fins als 7.863 milions malgrat la pressió dels EUA

WANG ZHAO

La companyia xinesa de telecomunicacions Huawei, acusada d’espionatge industrial pels EUA, va aconseguir un benefici net de 59.345 milions de iuans (7.863 milions d’euros) al tancament del seu exercici 2018, cosa que va representar un increment del 25% en comparació amb el seu resultat de l’any anterior. La força del mercat de mòbils a la Xina està darrere d’aquest creixement.

El president rotatiu de Huawei, Guo Ping, va assegurar durant la presentació dels comptes anuals de la companyia a la seva seu de Shenzen, que va confiar en el creixement de la companyia en el present exercici especialment gràcies a la tecnologia 5G que Huawei lidera a escala mundial: "Confiem que les empreses que triïn treballar amb Huawei seran més competitives en l’era del 5G i els països que escullin treballar amb nosaltres tindran avantatge de cara a la següent onada de creixement en l’economia digital", va assegurar.

El benefici operatiu del gegant xinès de les telecomunicacions va augmentar un 30% a l’exercici, fins als 73.287 milions de iuans (9.710 milions d’euros), elevant el seu marge operatiu al 10,2% des del 9,3% del 2017. Els ingressos del fabricant xinès van assolir en el conjunt de l’exercici un rècord de 721.202 milions de iuans (95.556 milions d’euros), xifra que suposa una millora del 19,5% respecte de la facturació registrada el 2017, el seu increment més gran en dos anys.

Les vendes de Huawei en el segment d’operadores de telecomunicacions van caure un 1,3%, fins als 294.012 milions de iuans (38.950 milions d’euros), mentre que el negoci d’empreses va créixer un 23,8%, fins als 74.409 milions de iuans (9.857 milions d’euros) i la facturació de la divisió de consum va assolir els 348.852 milions de iuans (46.215 milions d’euros). Respecte a les principals àrees geogràfiques en les quals opera, Huawei va incrementar el 19,1% els seus ingressos anuals a la Xina i el 24,3% a Europa, el Pròxim Orient i l’Àfrica, mentre que a l’Àsia Pacífic va facturar el 15,1% més i a Amèrica el 21,3% més, principalment pel creixement en el negoci d’empreses a Llatinoamèrica.

D’altra banda, Huawei va destacar que el 2018 va invertir un total de 101.509 milions de iuans (13.448 milions d’euros) en investigació i desenvolupament, un 13,9% més que el 2017. "Creiem que, com a proveïdor tecnològic, és la nostra responsabilitat crear seguretat a través de la innovació, millorar-la a través de la col·laboració i treballar junts per donar forma a un món digital en què tothom pugui confiar", va assenyalar Liang Hua, president del consell de Huawei, que va remarcar que la companyia ha deixat clar que la ciberseguretat i la protecció de la privacitat "són i seran les màximes prioritats per a Huawei".

Huawei, acusada pels EUA d’espiar al servei del Govern xinès, va indicar que és una companyia propietat dels seus treballadors, i van prescisar que actualment 96.768 empleats són accionistes de la companyia, mentre que "cap agència governamental o organització externa és accionista de Huawei". A començaments de març, Huawei va presentar una demanda davant dels tribunals nord-americans denunciant la inconstitucionalitat de la legislació que prohibeix a les agències governamentals dels EUA adquirir els productes del fabricant tecnològic xinès per raons de seguretat.

La demanda, presentada davant del Tribunal del Districte de Pla, a Texas, on Huawei té la seva seu als EUA, denuncia que la legislació aprovada per raons de seguretat no només prohibeix a les agències governamentals adquirir productes o serveis de la companyia xinesa, sinó que també veta la contractació d’altres empreses que facin ús d’aquests productes o serveis, remarcant que la mesura vulnera el principi de separació de poders recollit a la Constitució dels EUA.

Durant l’any passat, Washington ha augmentat la seva pressió sobre la firma xinesa, un dels principals actors en la construcció de xarxes sense fil de pròxima generació a tot el món, arribant a presentar càrrecs contra la companyia a finals del mes de gener passat per haver infringit el règim nord-americà de sancions contra l’Iran i instant altres governs a prohibir l’ús dels productes de Huawei. Així mateix, els EUA han sol·licitat l’extradició de la directora financera de Huawei i filla del fundador de la companyia, Meng Wanzhou, que va ser arrestada el mes de desembre passat per les autoritats canadenques.

Temes: Huawei