TRANSPORT

L'aerolínia islandesa Wow Air cessa la seva activitat i deixa milers de passatgers a terra

Les negociacions per salvar l'empresa han fracassat

skuli mogensen tfmom 3 stormax-4000x4000

skuli mogensen tfmom 3 stormax-4000x4000

1
Es llegeix en minuts
J. M. Berengueras

L’aerolínia  islandesa de baix cost Wow Air, que travessa problemes econòmics des de fa mesos, va anunciar aquest dijous la interrupció de les seves operacions i la suspensió dels seus vols.

"Wow Air ha cessat tota la seva activitat. Tots els vols han sigut cancel·lats", va informar la companyia en un breu comunicat. L’empresa aconsella als passatgers que estiguin de viatge i que tinguin previst tornar amb Wow Air que "comprovin elsvols disponibles amb altres aerolínies", és a dir, que la firma no es farà càrrec del seu rescat. Per als que han comprat bitllets per volar en els pròxims mesos, recomana contactar amb el banc si han pagat amb targeta de crèdit.

Fracàs

L’aerolínia havia informat hores abans de la suspensió de vols d’una ampliació de capital imminent, però al final va optar pel cessament de tota la seva activitat al fracassar l’acord.

Wow Air ha negociat sense èxit en els últims quatre mesos amb la seva rival islandesa, Icelandair, i amb un fons de capital nord-americà.

L’aerolínia va arribar a anunciar fins i tot el novembre passat un acord per fusionar-se amb Icelandair, però aquesta última es va retirar setmanes després a l’entendre que no es donaven les condicions necessàries per realitzar l’operació.

Notícies relacionades

Fundada el 2011, Wow Air operava vols entre Islàndia, Europa l’Amèrica del Nord, i l’any passat va transportar 3,5 milions de passatgers.

A Barcelona, la companyia tenia previst operar quatre vols setmanals entre la capital catalana i Islàndia durant la temporada d’estiu (començant a mitjans de maig). Norwegian i Vueling també operen aquesta ruta.