Supermercats

La CNMV autoritza l'opa del magnat rus Fridman sobre Dia

El regulador considera que la proposta s'ajusta "a les normes vigents"

nuevo-dia-market-exterior-mini-800x600

nuevo-dia-market-exterior-mini-800x600

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha donat llum verda a l’opa voluntària del magnat rus Mijail Fridman sobre els supermercats Dia. Segons ha informat el regulador en un fet rellevant, l’oferta presentada pel fons Letterone s’ajusta "a les normes vigents".

La CNMV afegeix que les últimes informacions incorporades pel fons del magnat rus es van dur a terme fa tan sols dos dies, el 26 de març, i amb aquestes "es considera suficient el contingut del fullet explicatiu", de manera que Fridman té 'via lliure' pel que fa al regulador espanyol per aconseguir la companyia.

Notícies relacionades

El fons Letterone va presentar una opa voluntària a començaments de febrer per tenir el control del 100% dels supermercats. Actualment, és propietari del 29% del capital i l’oferta recau sobre el 71% de les accions que no controla, a un preu de 0,67 euros cada una. Fridman necessita 'convèncer' almenys el 35,5% dels accionistes de Dia.

El període d’acceptació de l’oferta tindrà una durada de 23 dies i, previsiblement, començarà l’1 d’abril i finalitzarà el 23 del mateix mes, segons Letterone. Si l’opa té un resultat positiu per al magnat rus, ell s’ha compromès a una ampliació de capital de 500 milions d’euros, segons el que es va acordar en la junta d’accionistes de la cadena de supermercats. 

Temes:

Supermercats