10 jul 2020

Anar al contingut

compravenda

El Sabadell ven la seva participació en el colombià Sudameris

Gilinkis paga 53,3 milions d'euros per recuperar la participació de la que es va desprendre fa tres anys

Max Jiménez Botías

El Sabadell ven la seva participació en el colombià Sudameris

Emilio Naranjo

El Banc Sabadell ha transmès a Glenoaks Investments, una societat de Jaime Gilinski, les 8.238.084 accions del banc colombià Banc GNB Sudameris propietat de l’entitat presidida per Josep Oliu, representatives del 4,99% del capital social del banc colombià, per un preu total de 60,3 milions de dòlars dels EUA (uns 53,3 milions d’euros). L’operació s’ha formalitzat en execució de l’opció de compra atorgada pel Sabadell a Starmites Corporation l’1 d’octubre del 2015, firma també de Gilinski. 

Bàsicament, l’operació significa que Gilinski, que ha arribat a ser el primer accionista individual del Sabadell, recupera la participació venuda fa tres anys, quan el financer colombià tenia una relació més propera amb el banc d’origen vallesà. En aquests moments, aquesta participació correspon als actius que el Sabadell considera no estratègics i que, per tant, estaven en venda, segons va reconèixer Oliu durant la presentació de resultats del 2018.

L’operació de venda es va tancar per 50 milions de dòlars (45 milions d’euros), tot i que el resultat de la venda no és una plusvàlua de 10 milions d’euros, com han comunicat fonts de l’entitat financera. "Hi ha hagut plusvàlues, però són petites", han comentat. 

Els antecedents d’aquesta operació es remunten al setembre del 2013, quan el banquer colombià Jaime Gilinski va entrar en el capital de Sabadell amb una participació pròxima al 5%, paquet que en els mesos següents va arribar al 7,5%, fet que va convertir l’inversor colombià en el primer accionista individual de l’entitat espanyola. Dos anys després, l’octubre del 2015 i en el marc d’aquesta relació, Sabadell va adquirir una participació del 4,99% al banc colombià GNB Sudameris. No obstant, la relació entre Gilinski i Sabadell no va anar gaire més enllà i es va desinflar a finals del 2016, quan el banquer colombià es va desprendre d’un 2,99% del Sabadell, de manera que va reduir la seva participació en el banc espanyol fins prop del 2%.

Temes: Banc Sabadell