operació corporativa

OHL es dispara a la borsa davant dels rumors de compra per la italiana Salini Impreglio

L'empresa sòcia de Sacyr al Canal de Panamà manté negociacions amb la família Villar Mir

jregue32928378 juan miguel villar mir  chairman of spanish constructor ohl 170420123624

jregue32928378 juan miguel villar mir chairman of spanish constructor ohl 170420123624 / ANDREA COMAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les accionsd’OHL es disparaven aquest dilluns a la borsa davant les informacions que apunten que el grup italià Salini Impreglio està estudiant l’adquisició de la companyia que controla la família Villar Mir.

En concret, els títols de la constructora registren una pujada del 4,26% a mig matí, si bé en l’obertura del mercat van arribar a anotar-se un ascens del 7,35% fins a assolir els 1,06 euros, recuperant la cota de l’euro per acció després que divendres passat tanquessin amb una caiguda d’un 2,48%.

Segons ha publicat avui 'El Confidencial', Salini ha encarregat al banc d’inversió GBS Finances la compra de la constructora, en una operació en què també comptaria amb l’assessorament de Tomás García Madrid, exconseller de la mateixa OHL fins a la tardor del 2017. Les fonts consultades per aquest mitjà digital indiquen que les negociacions entre els Villar Mir i Salini Impregilo, companyia amb un valor de mercat de 1.000 milions i sòcia de Sacyr a les obres del Canal de Panamà, portarien ja diverses setmanes en marxa.

Notícies relacionades

D’acord amb els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valores (CNMV), la família Villar Mir controla un 34,65% d’OHL. La constructora va registrar una pèrdua neta de 1.529 milions d’euros el 2018, davant els números vermells de 12 milions registrats un any abans. El benefici brut d’explotació (ebitda) va ser també negatiu, per import de 448,5 milions, afectat pel sanejament a la cartera de construcció i efecte en els marges del negoci.

De moment, OHL no ha reaccionat a aquesta informació d’‘El Confidencial’ ni ha remès un fet rellevant a la CNMV sobre aquestes suposades negociacions.

Temes:

OHL