Reformes Govern

El Govern descarta canvis en la reforma de les pensions per decret

Valerio diu que ni l'índex de revalorització de les pensions ni el factor de sostenibilitat s'aprovaran via reial decret

La ministra assegura que sense l'acord de la taula de diàleg social i dels grups parlamentaris tampoc hi haurà reforma laboral

valerio

valerio

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha descartat aquest dimarts fer canvis via reial decret en la reforma de les pensions del 2013. Valerio va assegurar que ni l’índex de revalorització de les pensions ni el factor de sostenibilitat s’eliminaran mitjançant una decisió unilateral del Govern. "Com a Govern ho hem de valorar, però no és voluntat del Govern fer una reforma unilateral", va assegurar Valerio abans d’entrar en el Dinar X Aniversari organitzat per l’Institut Quatrecasas.

"L’ideal de qualsevol reforma de les pensions és que compti amb l’acord del Pacte de Toledo i amb el diàleg social. No ens agradaria un acord unilateral”, va insistir Valerio, que va suggerir que les decisions de forma unilaterals no solen sortir bé.

D’altra banda, la ministra de Treball també va descartar una contrareforma laboral si no és amb el recolzament de la taula de diàleg social i dels diferents grups polítics i va assegurar que, sens dubte, "mai" ha estat a l’agenda per a la seva aprovació d’aquest divendres.

La ministra de Treball va explicar que al Congrés s’estava treballant en una sèrie de transaccionals –que incloïen la ultraactivitat, el registre de jornada i la prevalença dels contractes sectorials sobre els de les empreses– arran de la proposició de llei de la reforma de l’article 42 de l’Estatut dels Treballadors i amb l’avançament electoral va sorgir la possibilitat d’introduir-lo via reial decret llei. "A l’avançar-se les eleccions aquesta via de modificació legal al Congrés i al Senat també ha descarrilat i, per això, es va treballar en el reial decret llei, però s’ha de negociar a la taula de diàleg social i amb els grups parlamentaris, perquè, si finalment el portem a convalidar sigui convalidat a la diputació permanent", va afegir Valerio.

Notícies relacionades

Aquest divendres el que s’aprovarà, gairebé amb tota seguretat, és el decret llei d’igualtat. Si bé la ministra ha assegurat que encara no té l’ordre del dia, per tant el seu contingut encara pot tenir “alguna modificació”.

Valerio va assenyalar que a la taula de diàleg social no es va poder arribar a un acord per garantir la sostenibilitat de les pensions segons l’IPC perquè la CEOE i Cepyme van esgrimir que era una decisió “electoralista” del Govern.