AUTOMOCIÓ

CIE Automotive va guanyar gairebé 397 milions d'euros el 2018

cochesmadrid

cochesmadrid / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

CIE Automotive, el grup basc d’automoció, va obtenir un benefici net de 396,8 milions d’euros el 2018 i va aconseguir augmentar el 84% la seva xifra de l’exercici anterior, segons ha informat aquest dilluns la companyia. Els guanys s’atribueixen als resultats extraordinaris de 154 milions derivats de la seva sortida el juliol del Dominion.

El seu benefici net normalitzat ascendeix fins als 242,8 milions d’euros aquest últim any, és a dir, el 20% més que el 2017. Pel que fa a la facturació del grup, es va incrementar el passat exercici als 3.030 milions d’euros, el 7% superior. Aquest resultat de facturació s’ha aconseguit també malgrat l’impacte negatiu dels tipus de canvi i d’un mercat global d’automoció que s’ha contret per primera vegada des del 2009, precisa la mercantil en un comunicat.

El creixement ha vingut acompanyat de millores en els resultats operatius normalitzats, amb un ebitda (resultat brut d’explotació) de 529 milions d’euros, el 12% més que en el mateix període el 2017, i un ebit (resultat net d’explotació) de 399 milions d’euros, el 18% superior. La companyia remarca que la millora de l’ebit s’ha aconseguit en totes les àrees geogràfiques en què CIE Automotive té presència, Europa, el Brasil, Amèrica del Nord, l’Índia i la Xina.

Notícies relacionades

El conseller delegat del grup basc, Jesús Maria Herrera, ha qualificat de "magnífics" aquests resultats tenint en compte "la complexitat de l’actual context macroeconòmic i geopolític i la desacceleració del sector".

"És en moments com aquests quan enfoquem els nostres esforços en allò en què som excel·lents, com és la gestió de processos, i quan té més rellevància la nostra estricta disciplina financera, que ens ha permès créixer sense incrementar els nostres nivells d’endeutament", afegeix Herrera.

Temes:

Automobilisme