ALIMENTACIÓ

Freixenet reestructura la seva cúpula i nomena Bonet president d'honor

Pedro Ferrer, conseller delegat de la firma juntament amb Andreas Brokemper, també serà vicepresident de la companyia

José Luis Bonet, president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya.

José Luis Bonet, president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya. / EFE / Pedro Puente Hoyos

2
Es llegeix en minuts
Salvador Sabrià

Freixenet ha reestructurat la seva cúpula després de diversos mesos de funcionament de l’aliança amb el grup alemany HenkellJosé Luis Bonet, fins ara copresident de l’empresa, passarà a ser president d’honor del grup, càrrec que compartirà amb José Ferrer Sala, i la presidència del consell d’administració recaurà exclusivament en Albert Christmann, procedent de Henkell. Pedro Ferrer, conseller delegat de la firma juntament amb Andreas Brokemper, ha sigut nomenat vicepresident de la companyia. A més, José María Ferrer, fill de José Ferrer, entra al consell d’administració. D’aquesta manera s’ajusta la direcció i els màxims càrrecs del grup al repartiment de poder entre les famílies accionistes de Freixenet que es van quedar a l’empresa, i els dirigents de l’alemanya Henkell que va comprar el 50,75% del capital a la resta d’antics accionistes de Freixenet.

Les decisions s’han pres en la segona reunió del consell d’administració a la seva seu de Sant Sadurní d’Anoia. Bonet, a més dels seus nous càrrecs, continuarà sent accionista de Freixenet, firma a la qual està vinculat des de fa 53 anys. Pedro Ferrer ocuparà el càrrec de Conseller Delegat juntament amb Andreas Brokemper, que també és Conseller Delegat a Freixenet S.A., així com el portaveu de la junta directiva de Henkell Freixenet.

Segons la companyia, una vegada completada la nova estructura directiva, Freixenet i Henkell "continuran amb el seu objectiu de consolidar el posicionament del grup com a líder mundial del sector dels vins escumosos, i seguiran el seu creixement conjunt".

Els nous màxims directius executius de l’aliança van valorar la gestió realitzada per Josep Lluís Bonet i José Ferrer, als quals van atribuir l’auge i l’expansió de l’empresa, a escala nacional i internacional. Bonet va considerar "un privilegi tenir aquest nou càrrec i continuar vinculat a una companyia que he vist créixer durant tants anys per convertir-se en una referència mundial en el mercat dels vins escumosos”.

Notícies relacionades

A més dels càrrecs citats, també forma part del consell d’administració del Grup Freixenet Demetrio Carceller, president i primer accionista del grup Damm, entre altres empreses. El comitè executiu està dominat per representants de Henkell.

D’aquesta manera, la nova estructura directiva de Freixenet queda conformada per dos presidents d’honor (José Ferrer Sala i José Luis Bonet), un consell d’administració format per cinc membres (Albert Christmann, president; Pedro Ferrer, vicepresident; Andreas Brokemper, Demetrio Carceller; i José María Ferrer) i un comitè executiu integrat per Pedro Ferrer i cinc directius de Henkell: Andreas Brokemper, Thomas Scholl, Bernd Halbach, Frank van Fürden i Eberhard Benz. 

Temes:

Freixenet