Anar al contingut

Aturada de funcionaris

Ferrocarrils de la Generalitat s'afegeix a la vaga del 12 de desembre

Els sindicats rebutgen la nova proposta de retorn de les pagues extres del 2013 i el 2014 presentada pel Govern

Des de la conselleria de Polítiques Digitals i Funció Pública s'insisteix que les negociacions continuen obertes

Gabriel Ubieto

Ferrocarrils de la Generalitat s'afegeix a la vaga del 12 de desembre

ALBERT BERTRAN

El rellotge avança i sindicats i Govern van ratllant els dies que falten fins a la vaga de funcionaris convocada per al 12 de desembreFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Mossos d’Esquadra són dos dels nous col·lectius que han anunciat que se sumaran treballadors a les aturades, segons han afirmat els sindicats convocants. Els segons únicament per participar en la manifestació convocada durant aquella jornada, ja que, legalment, no s’hi poden sumar.  

Les negociacions entre CCOOUGT i la conselleria de Polítiques Digitals i Funció Pública continuen obertes, tot i que fins ara a baixa intensitat. Des de la roda de premsa del 12 de novembre en què els sindicats van anunciar les mobilitzacions, el primer contacte oficial entre les parts va ser el 3 de desembre.

En una reunió plantejada per fixar els serveis mínims durant les aturades, la conselleria va traslladar als sindicats una nova proposta de retorn del 25% de la paga extra del 2013 durant el pròxim 2019, sense calendari per a la suma restant. El que des del Govern s’interpreta com una proposta "millorable" per provar d’"evidenciar la voluntat de negociar", des dels sindicats s’ha llegit com una altra proposta "clarament insuficient".

A data d’aquest dimecres no hi ha una nova reunió de mediació convocada entre les parts, tot i que des de la conselleria es trasllada que "al llarg del pont" hi haurà nous contactes.

La pugna entre sindicats i Generalitat està motivada per l’incompliment del calendari de retorn de les pagues extres retirades el 2013 i el 2014. L’anterior Executiu es va comprometre a tornar un mínim del 10% abans d'acabar el 2018, cosa que, a falta d’uns nous pressupostos, l’actual afirma que no pot complir. La suma total del deute ascendeix a 1.100 milions d’euros.