TECNOLOGIA

Una empresa del Vietnam compra el 51% de BQ

Vingroup adquireix BQ per llançar la marca pròpia Vsmart

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vingroup, l’empresa més gran del Vietnam en valor borsari –propietat de l’empresari Pham Nhat Vuong, la fortuna més gran del país–, ha adquirit el 51% del fabricant de mòbils espanyol BQ. La suma de l’operació no ha transcendit.

L’adquisició ha sigut anunciada per la mateixa empresa asiàtica en un comunicat on donava a conèixer que el pròxim 14 de desembre llançarà al mercat els seus primers quatre telèfons intel·ligents sota la marca Vsmart. Aquests han sigut possibles gràcies a la col·laboració ambBQ.

De fet, fa mesos que les dues firmes treballen juntes. A l’estiu van anunciar una col·laboració estratègica per produir ‘smartphones’, i fa només unes setmanes es va donar a conèixer que BQ havia col·laborat amb la firma vietnamita en la posada en marxa de la primera fàbrica de l’empresa.

Aquest dimarts, Vsmart ha donat a conèixer els seus plans de futur. En un comunicat, la firma ha anunciat que els quatre models previstos de la marca Vsmart seran produïts en una planta deHaiphong, al nord del país, amb capacitat per produir cinc milions d’unitats anuals en la seva primera fase i que ha suposat una inversió de 30 milions d’euros.

Notícies relacionades

A més, anunciava la compra de BQ, i destacava que després de l’adquisició podrà augmentar el seu equip amb 100 enginyers espanyols tant a Madrid com al Vietnam.

El Vietnam compta ja amb diverses marques de mòbils locals, com BKAV Asanzo. Però es tracta de la primera vegada que un gran grup empresarial s’introdueix al sector.

Temes:

Vietnam Mòbils