formació

Tres escoles de negocis de BCN, entre les 30 primeres d'Europa

L'IESE puja al cinquè lloc i Esade i EADA baixen als llocs 15 i 29, respectivament

zentauroepp35509423 iese171211201033

zentauroepp35509423 iese171211201033

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tres escoles de negocis amb seu a Barcelona es mantenen entre les 30 principals d’Europa, segons la classificació del ‘Financial Times’.L’IESE  escala dos llocs respecte al llistat del 2017 i se situa al cinquè lloc d’un total de 95 institucions del vell continent analitzades, mentre que Esade recula set posicions, fins a situar-se en el número 15 i Eada, una, fins al lloc 29.  

Segons es desprèn de la classificació, la mitjana en la classificació de l’IESE els últims tres anys és el lloc número set, després d’ocupar el set el 2017 i el vuit el 2016. Per la seva part, la d’Esade és el 10, a l’haver estat al lloc 8 el 2017 i el 6 el 2016; i la d’EADA, el 28, depués d’ocupar el lloc 28 el 2017 i el 27 el 2016.  

Una de les característiques d’aquesta classificació és que s’elabora fent una mitjana dels diversos ‘rànquings’ específics que es fan al llarg de tot l’any i que es refereixen a diferents programes oferts per les escoles, que van dels MBA (‘màster in business administration’)  alsprogrames oberts i a mida per a directius. Els MBA, els EMBA (Executive MBA) i els màsters en ‘management’ comptabilitzen un 25% cada un de la nota total i els programes per a executius, la resta, amb el 12,50% per als programes oberts i un altre 12,50% per als fets a mida.

L’IESE, per exemple, és la primera en programes a mida per a directius i la tercera en programes oberts i Esade, la cinquena en la classificació de MBA, segons les altres classificacions d’aquest rotatiu.

Nou campus

En el cas d’EADA, la classificació es publica quan l’entitat ha destinat més de 8 milions d’euros en la remodelació del seu campus de Barcelona. L’edifici ocupa uns 4.000 metres quadrats i ha sigut objecte d’una profunda renovació.

Segons la classificació del ‘Financial Times’, la London Business School reté el primer lloc, seguit per les franceses HEC Paris i Insead, que també té campus a Singapur i els Emirats Àrabs Units. Al quart lloc, just abans que l’IESE, es troba la suïssa Universitat de St. GallenUniversitat de St. Gallen.

Notícies relacionades

La madrilenya IE Business School, que el 2017 era la tercera, va ser expulsada com a conseqüència de presumptes “irregularitats” en les respostes als qüestionaris de qualitat remesos pel ‘Financial Times’. Tot i que unes més que d’altres, les escoles de negocis solen tenir agressives polítiques de màrqueting per captar estudiants estrangers i, per això, concedeixen una gran importància als ‘rànquings’ internacionals com el del ‘Financial Times’. Feia diversos anys que l’escola expulsada, que va atribuir la qüestió a errors administratius, apareixia als primers llocs d’aquesta classificació.

A més d’en programes a mida i oberts per a directius, l’IESE destaca també pel seu MBA, al situar-se tercera en el rànquing europeu. Esade, d’altra banda, a més d’al llistat de MBA ocupa el lloc 10 en màsters en ‘management’. EADA marca el seu millor registre en els programes oberts per a directius, amb el lloc 23, segons el ‘Financial Times’.

Temes:

ESADE IESE