transacció

Amancio Ortega ultima la compra de part de la seu d'Amazon

L'operació, de tancar-se, seria la més gran de la societat Pontegadea als EUA, propietat del principal accionista d'Inditex

1
Es llegeix en minuts

Pontegadea Inmobiliaria, de l’empresari Amancio Ortega, ultima la compra a un fons nord-americà de part de la seu centrald’Amazon  a Seattle (EUA) per valor d’entre 740 i 750 milions de dòlars (entre 645 i 654 milions d’euros), han confirmat fonts pròximes a l’operació.

En concret, segons avancen 'Cinco Días’ i la publicació especialitzada 'Real Estate Alert', Pontegadea està interessada a adquirir el conegut com a Troy Block, immoble format per dos edificis units, actualment en mans del fons USAA Reial Estate, lligat a l’Exèrcit dels EUA.

En cas de tancar-se, seria l’operació més gran duta a terme per Pontegadea als EUA i la segona més gran de la seva història, després de la compra a Londres de l’edifici Adelphi, per uns 680 milions d’euros.

Aquestes compres engrossiran el valor del patrimoni immobiliari d’Ortega, fundador i màxim accionista d’Inditex (Zara), que al final del 2007 posseïa edificis valorats en 8.759 milions d’euros.

L’any passat, Pondegadea Inmobiliaria, integrada al grup Pontegadea, va facturar (fonamentalment per ingressos per rendes) 385 milions d’euros, el 13,6% més que un any abans.

Notícies relacionades

El 51% dels ingressos immobiliaris van procedir de mercats europeus, el 46% d’Amèrica i el 3% restant d’Àsia, segons els comptes, que reflecteixen que les inversions immobiliàries de Pontegadea van sumar 629 milions el 2017 i, al tancament de l’exercici, ascendien a 6.913 milions, 1.688 milions a Espanya i els 5.225 restants a l’exterior.

De la inversió fora d’Espanya, 2.681 milions corresponen a inversions a Amèrica, 2.191 milions a Europa (exclosa Espanya) i 353 milions a Àsia.