Laboral

Els sindicats d'Amazon al Prat veuen "gairebé impossible" secundar una vaga en el Black Friday

CCOO obté la majoria de representants en el comitè d'empresa del segon centre amb més treballadors del gegant electrònic d'Espanya

Workers process purchased orders at a packaging area inside Amazon distribution center in El Prat de Llobregat, near Barcelona, Spain, March 15, 2018. REUTERS/Albert Gea

Workers process purchased orders at a packaging area inside Amazon distribution center in El Prat de Llobregat, near Barcelona, Spain, March 15, 2018. REUTERS/Albert Gea / Albert Gea (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El segon centred’Amazon  a Espanya amb més treballadors ja té representació sindical. La planta del Prat de Llobregat, amb més de 1.500 empleats, ha celebrat les seves primeres eleccions sindicals, en què CCOO ha aconseguit la majoria i UGT i el Sindicat Independent també han aconseguit representació. Els comicis arriben després de l’obertura del centre logístic l’octubre del 2017 i amb el Black Friday a la cantonada. Diverses fonts sindicals reconeixen que, malgrat haver-hi vaga convocada a Madrid, és "gairebé impossible" que les aturades se secundin al Prat.

Les eleccions sindicals al Prat arriben a menys de dues setmanes del Black Friday, dia clau per al gegant electrònic. Els sindicats del centre de San Fernando de Henares (Madrid), el més gran en nombre de treballadors de tot Espanya, han convocat vaga per als dies 23 i 24 de novembre. Una cosa que els treballadors del Prat ja han començat a notar en la seva activitat.

Fonts sindicals dels dos centres afirmen que el nombre de comandes ha disminuït a San Fernando i ha augmentat aquestes setmanes al Prat, accentuat també per les dates. Una estratègia de vasos comunicants ja utilitzada per l’empresa en els anteriors conflictes sindicals que es van produir a Madrid el març i el juliol del 2018.

Notícies relacionades

El motiu de protesta dels treballadors madrilenys és l’abandonament del conveni d’empresa i el traspàs al sectorial de la província de Madrid. A Barcelona impera el provincial propi, i això fa que les condicions siguin diferents en termes de salari, conciliació o quota de temporals, entre d’altres.

Un total de 1.593 treballadors estaven cridats a les urnes en les eleccions celebrades aquest dimarts, dels quals 1.076 han exercit el dret a vot. La candidatura de CCOO ha aconseguit 11 delegats sindicals; davant els 6 delegats d’UGT, 4 d’una candidatura d’independents i 2 delegats del Sindicat Independent. Ara comencen les negociacions per elegir el president del comitè d’empresa.